ថ្វីត្បិតតែបន្លែខាងក្រោមមានរសជាតិល្វីង ប៉ុន្តែពួកវាល្អសម្រាប់រាងកាយរបស់អ្នក ដូច្នេះកុំព្រងើយកន្តើយនឹងពួកវា។
ម្រះ
សមាសភាពនៃផ្លែម្រះមានផ្ទុកនូវវីតាមីន សារធាតុរ៉ែ និងជាតិសរសៃជាច្រើន ដែលល្អសម្រាប់សុខភាពមនុស្ស។ ក្រៅពីនេះ សារធាតុចិញ្ចឹមនៅក្នុងផ្លែឪឡឹកជួយឱ្យរាងកាយងើបឡើងវិញពីការមានផ្ទៃពោះ រាគ ទឹកនោមផ្អែម និងជួយពង្រឹងភាពស៊ាំរបស់ម្តាយមានផ្ទៃពោះ។ ទន្ទឹមនឹងនោះ សារធាតុផ្សំនៅក្នុងផ្លែម្រះក៏ជួយប្រឆាំងនឹងដំណើរការនៃភាពចាស់ផងដែរ ដែលល្អសម្រាប់ស្បែករបស់ស្ត្រី។
ស្បៃរឿង
ស្លឹកស្បៃរឿង មានផ្ទុកនូវសារជាតិ lutein ខ្ពស់ ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលល្អសម្រាប់ភ្នែកមនុស្ស។ នៅពេលអ្នកញ៉ាំ វានឹងជួយបន្ថែមសារជាតិ lutein ជារៀងរាល់ថ្ងៃ។ ស្បៃរឿងមួយចាន អ្នកអាចរកឃើញបរិមាណនៃសារជាតិ lutein ពាក់កណ្តាល វីតាមីន A និងវីតាមីន K គឺជាសារធាតុសំខាន់សម្រាប់មនុស្ស។
Celery
Celery មានរសជាតិល្វីងស្រាល មិនខ្លាំង ហើយមានជាតិទឹកច្រើនជាង 95% ដូច្នេះវានឹងទទួលខុសត្រូវក្នុងការផ្តល់ជាតិទឹកដល់ផ្នែកផ្សេងៗនៃរាងកាយ ដើម្បីដំណើរការកាន់តែរលូន និងស្រស់ថ្លា។ ក្រៅពីនេះ ដើមត្របែកនីមួយៗមានត្រឹមតែ ៤ កាឡូរីប៉ុណ្ណោះ ដែលជាហេតុធ្វើឱ្យមនុស្សជាច្រើនចូលចិត្តបន្លែនេះ ដើម្បីជួយសម្រកទម្ងន់ និងរក្សារាង។
ត្រចៀកក្រាញ់
សមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភរបស់ ត្រចៀកក្រាញ់ មានលក្ខណៈសម្បត្តិត្រជាក់ ដែលជួយមនុស្សប្រឆាំងនឹងដំណើរការនៃភាពចាស់ និងរក្សាភាពក្មេងជាងវ័យ។ នៅពេលដែលអ្នកផឹកទឹកស្លឹក ត្រចៀកក្រាញ់ វាត្រូវបានគេចាត់ទុកថាមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការបញ្ចុះសម្ពាធឈាមដែលល្អសម្រាប់សុខភាពរបស់អ្នក។ នៅក្នុងឱសថបុរាណ ត្រចៀកក្រាញ់ក៏មានប្រសិទ្ធភាពជម្រះកំដៅ បន្សាបជាតិពុល និងបំបាត់មុនផងដែរ។ ដូច្នេះហើយ អ្នកមិនគួរមើលរំលងបន្លែទាំងនេះឡើយ!
រមៀត
គ្រប់គ្នាដឹងហើយថារមៀតពិបាកញ៉ាំណាស់ព្រោះតែរសជាតិរបស់វា។ យ៉ាងណាមិញ នេះត្រូវបានគេដឹងថាជាថ្នាំអព្ភូតហេតុសំខាន់បំផុតលេខ១ដែលអាចព្យាបាលជំងឺជាច្រើនមុខ។ មានដូចជា៖ ព្យាបាលបញ្ហាទាក់ទងនឹងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ជួយបន្សុទ្ធឈាម ការពារគ្រួសក្នុងប្រមាត់ និងការពារថ្លើមបានល្អ។
រមៀតត្រូវបានគេប្រើជាគ្រឿងទេសក្នុងចានឆាំង ប៉ុន្តែអ្នកក៏អាចកិនវា ឬចម្អិនវាសម្រាប់ផឹកនៅពេលថ្ងៃក៏បាន ដែលល្អខ្លាំងណាស់។ ក្រៅពីនេះ រមៀតក៏មានឥទ្ធិពលល្អខ្លាំងចំពោះប្រព័ន្ធរំលាយអាហារក៏ដូចជាក្រពះរបស់អ្នក ការពារដំបៅក្រពះបានយ៉ាងល្អ។ ដូច្នេះហើយ អ្នកអាចពិសារមៀតនៅពេលព្រឹក ដើម្បីការពារសុខភាព៕