អាហារខាងក្រោមពិតជាល្អសម្រាប់សុខភាពអ្នក មិនដែលព្រងើយកន្តើយឡើយ ដើម្បីការពារសុខភាពរបស់អ្នក។
ស៊ុតគឺល្អសម្រាប់អាហារពេលព្រឹក
យោងតាមអ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភ ស៊ុតនីមួយៗ (ប្រហែល 50 ក្រាម) មាន 72 កាឡូរី ប្រូតេអ៊ីន 6.2 ក្រាម ខ្លាញ់ 5 ក្រាម ជាតិខ្លាញ់ឆ្អែត 1.6 ក្រាម វីតាមីន A, B2, B5, B6, B12, D, K, សារធាតុរ៉ែដូចជា ផូស្វ័រ សេលេញ៉ូម។ កាល់ស្យូម ស័ង្កសី… ប្រូតេអ៊ីននៅក្នុងស៊ុតផ្តល់អាស៊ីតអាមីណូដែលអាហារផ្សេងទៀតតែងតែខ្វះ។
ទន្ទឹមនឹងនេះ នៅពេលដែលអ្នកញ៉ាំស៊ុត អ្នកបន្ថែមប្រូតេអ៊ីន និងខ្លាញ់ដែលមានសុខភាពល្អ ដើម្បីជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ។ Choline នៅក្នុងស៊ុតចូលរួមក្នុងប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទកណ្តាលបង្កើត acetylcholine – សារធាតុចាំបាច់សម្រាប់សកម្មភាពរាងកាយជាពិសេសការចងចាំល្អ។ ដូច្នេះហើយ អ្នកអាចបន្ថែមស៊ុតចូលទៅក្នុងមុខម្ហូបប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក ជាពិសេសអាហារពេលព្រឹក ដើម្បីការពារសុខភាពរបស់អ្នក។
កាហ្វេជួយឱ្យបេះដូងរបស់អ្នកមានសុខភាពល្អ
កាហ្វេមានផ្ទុកជាតិកាហ្វេអ៊ីន ដែលបង្កើនកម្រិតថាមពល កាត់បន្ថយភាពអស់កម្លាំង និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការបាត់បង់ការចងចាំ។ ទន្ទឹមនឹងនេះ យោងតាមអ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភ មាតិកាជាតិកាហ្វេអ៊ីនប្រចាំថ្ងៃដែលមានសុវត្ថិភាពមិនគួរលើសពី 400 មីលីក្រាមទេ។ កាហ្វេធម្មតាមួយពែង ឬកញ្ចប់មានជាតិកាហ្វេអ៊ីនប្រហែល 70-100 មីលីក្រាម។ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះមិនគួរទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីនលើសពី ២០០ មីលីក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃឡើយ។
កាហ្វេមានសុខភាពល្អ ប៉ុន្តែការបន្ថែមជាតិស្ករអាចមានផលប៉ះពាល់អវិជ្ជមាន។ ស្ករបន្ថែមគឺជាធាតុផ្សំដែលមិនល្អចំពោះសុខភាពនៅក្នុងរបបអាហារ ដែលត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងជំងឺធាត់ និងជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
ផ្លែឈើបន្ថែមសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម
ផ្លែឈើមានកាឡូរីទាប មានជាតិសរសៃ វីតាមីន សារធាតុរ៉ែ និងជាតិស្ករសាមញ្ញជាច្រើន។ ជាតិសរសៃជួយឱ្យរាងកាយស្រូបយកជាតិស្ករយឺត ៗ ដោយផ្តល់ប្រភពថាមពលថេរ។
ជាមួយគ្នានេះដែរ ប្រសិនបើអ្នកបន្ថែមផ្លែប៊ឺរី ដូចជា ប្ល៊ូបឺរី រ៉ាបប៊ឺរី ស្ត្របឺរី… ដែលត្រូវបានចាត់ថ្នាក់ជាផ្លែប៊ឺរី មានរសជាតិឆ្ងាញ់ សម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ និងកាឡូរីទាប និងមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដូចជា អង់តូស៊ីយ៉ានីន។ លើសពីនេះ របបអាហារដែលសម្បូរទៅដោយសារធាតុ anthocyanin អាចប្រឆាំងនឹងការរលាក និងការពារជំងឺបេះដូង មហារីក ជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងស្ថានភាពសុខភាពរ៉ាំរ៉ៃផ្សេងៗទៀត។
លើសពីនេះ នៅពេលដែលអ្នកញ៉ាំផ្លែឈើចម្រុះពណ៌ វាជួយបង្កើនការស្រូបយកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើនប្រភេទ។ ការទទួលទានអាហារនេះជាប្រចាំអាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ជំងឺវង្វេង ជំងឺទឹកនោមផ្អែម ធាត់ និងស្ថានភាពសុខភាពជាច្រើនទៀត។
គ្រាប់ធញ្ញជាតិការពារជំងឺគ្រោះថ្នាក់ជាច្រើន
គ្រាប់គ្រប់ប្រភេទដូចជា អាល់ម៉ុន វ៉ាល់ណាត់ សណ្តែកដី … ផ្តល់ប្រូតេអ៊ីន ខ្លាញ់ ជាតិសរសៃ វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែដែលមានប្រយោជន៍សម្រាប់សុខភាពទូទៅ។
របបអាហារដែលសម្បូរទៅដោយគ្រាប់ធញ្ញជាតិរួមចំណែកដល់ការធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវរោគសញ្ញាដូចជាសម្ពាធឈាមខ្ពស់ ខ្លាញ់ក្នុងឈាម ជាតិស្ករក្នុងឈាម និងខ្លាញ់ក្បាលពោះ ដែលជាកត្តាបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង និងជំងឺទឹកនោមផ្អែម៕