បន្លែនេះពេញនិយមខ្លាំងក្នុងរដូវក្ដៅ និងរដូវស្លឹកឈើជ្រុះ វាមានតម្លៃថោក មានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងមានតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភខ្ពស់ ដែលអ្នករាល់គ្នាចូលចិត្តញ៉ាំ។
ជាមួយនឹងសមត្ថភាពក្នុងការផ្តល់ជាតិកាល់ស្យូមច្រើនជាងឆ្អឹងស៊ុប 10 ដង ស្ពៃស្ពីណាចមិនត្រឹមតែជួយរក្សាឆ្អឹងឱ្យរឹងមាំប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងជួយដល់ការមើលឃើញដ៏ល្អផងដែរ។ អត្ថបទខាងក្រោមនឹងស្វែងយល់ពីមូលហេតុដែល ស្ពៃស្ពីណាចជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់សុខភាពរបស់អ្នក។
- កំណប់ជាតិកាល់ស្យូម
ស្ពៃស្ពីណាច គឺជាបន្លែមួយក្នុងចំណោមបន្លែដែលមានជាតិកាល់ស្យូមខ្ពស់បំផុត។ ជាមធ្យម ស្ពៃស្ពីណាចផ្តល់កាល់ស្យូមប្រហែល 99 មីលីក្រាមក្នុង 100 ក្រាម បើប្រៀបធៀបទៅនឹងប៉េងប៉ោះដែលផ្តល់ជាតិកាល់ស្យូមត្រឹមតែ 10 មីលីក្រាមក្នុង 100 ក្រាម។ កាល់ស្យូមជាសារធាតុរ៉ែដ៏សំខាន់សម្រាប់ការអភិវឌ្ឍ និងថែរក្សាឆ្អឹងឲ្យរឹងមាំ ក៏ដូចជាគាំទ្រដល់មុខងារសរសៃប្រសាទ និងសាច់ដុំ។
ពង្រឹងឆ្អឹងឱ្យរឹងមាំ៖ ជាតិកាល់ស្យូមនៅក្នុង ស្ពៃស្ពីណាចជួយពង្រឹងរចនាសម្ព័ន្ធឆ្អឹង កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺពុកឆ្អឹង និងការបាក់ឆ្អឹង ជាពិសេសមានសារៈសំខាន់សម្រាប់មនុស្សចាស់ និងអ្នកដែលប្រឈមនឹងជំងឺឆ្អឹង និងសន្លាក់។
ស្រូបយកជាតិកាល់ស្យូមយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព៖ ស្ពៃខ្មៅក៏មានផ្ទុកនូវវីតាមីន K ច្រើនផងដែរ ដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សំខាន់ដែលជួយឱ្យរាងកាយស្រូបយកជាតិកាល់ស្យូមបានល្អប្រសើរ និងរក្សាសុខភាពឆ្អឹង។
- តម្លៃថោក និងងាយស្រួលរក
អត្ថប្រយោជន៍ដ៏ធំមួយនៃស្ពៃស្ពីណាច គឺតម្លៃសមរម្យរបស់វា។ បើប្រៀបធៀបទៅនឹងអាហារដែលមានជីវជាតិជាច្រើនផ្សេងទៀត ស្ពៃស្ពីណាចច្រើនតែសន្សំសំចៃ ដែលធ្វើឱ្យវាក្លាយជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលចង់រក្សារបបអាហារដែលមានសុខភាពល្អដោយមិនចាំបាច់ចំណាយច្រើន។
សន្សំសំចៃថ្លៃដើម៖ តម្លៃថោក និងងាយស្រួលរក ស្ពៃស្ពីណាចអាចរកទិញបាននៅតាមទីផ្សារក្នុងស្រុក ផ្សារទំនើប ឬហាងលក់អាហារដោយមិនចាំបាច់ចំណាយច្រើន។
ងាយស្រួលរៀបចំ៖ ស្ពៃខ្មៅអាចត្រូវបានរៀបចំតាមវិធីផ្សេងៗគ្នាដូចជា ឆា ស្ងោរ ធ្វើសាឡាត់ ឬបន្ថែមស៊ុប។ នេះធ្វើឱ្យវាងាយស្រួលក្នុងការធ្វើពិពិធកម្មរបបអាហាររបស់អ្នកដោយមិនធុញទ្រាន់។
- ល្អសម្រាប់សុខភាពភ្នែក
បន្ថែមពីលើការផ្តល់ជាតិកាល់ស្យូម ស្ពៃស្ពីណាចក៏សម្បូរទៅដោយវីតាមីន A សារធាតុ lutein និង zeaxanthin ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលមានប្រយោជន៍សម្រាប់សុខភាពភ្នែក។
ការពារភ្នែក៖ វីតាមីន A នៅក្នុង ស្ពៃស្ពីណាចជួយរក្សាភ្នែកឱ្យបានល្អ និងការពារភ្នែកពីបញ្ហាដូចជា ជំងឺភ្នែកឡើងបាយ និងកន្ទុយថ្លែន។
សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម៖ សារធាតុ Lutein និង zeaxanthin ជួយការពារភ្នែកពីផលប៉ះពាល់នៃពន្លឺពណ៌ខៀវ និងរ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលរួមចំណែកកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺដែលទាក់ទងនឹងភ្នែក។
ស្ពៃស្ពីណាចមិនត្រឹមតែជាបន្លែដែលមានជីវជាតិដែលមានជាតិកាល់ស្យូមច្រើនជាងឆ្អឹងស៊ុប 10 ដងប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែក៏ជាអាហារដែលមានតំលៃថោក និងអាចចូលប្រើប្រាស់បានផងដែរ។ ការរួមបញ្ចូលគ្នាដ៏ល្អឥតខ្ចោះនៃតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភ និងរសជាតិឆ្ងាញ់ធ្វើឱ្យ ស្ពៃស្ពីណាចជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលចង់ថែរក្សាសុខភាពឆ្អឹង និងភ្នែក។ ជាមួយនឹងវិធីចម្រុះជាច្រើនក្នុងការរៀបចំវា ស្ពៃស្ពីណាចអាចក្លាយជាផ្នែកមួយដ៏សំខាន់នៃរបបអាហាររបស់អ្នកយ៉ាងងាយស្រួល ជួយឱ្យអ្នកដឹកនាំជីវិតដែលមានសុខភាពល្អ និងមានតុល្យភាព៕