ប្រសិនបើអ្នកមានទម្លាប់ទទួលទានអាហារពេលព្រឹកខាងក្រោមនេះ សូមបញ្ឈប់វាឥឡូវនេះ មុនពេលវាយឺតពេល ក្រែងលោអ្នកកើតជំងឺដែលមិនអាចព្យាបាលបាន។
ប្រសិនបើអ្នកមានទម្លាប់ទទួលទានសាច់កែច្នៃ
ទម្លាប់របស់មនុស្សភាគច្រើនគឺញ៉ាំអាហារពេលព្រឹកជាមួយផលិតផលសាច់កែច្នៃដូចជា Ham, bacon, sausage… ដែលជារឿយៗលេចឡើងក្នុងអាហារពេលព្រឹកក្នុងប្រទេសជាច្រើន ហើយត្រូវបានយុវវ័យចូលចិត្តគ្រប់ទីកន្លែង។ ប៉ុន្តែតាមពិតទៅ ពួកវាជាក្រុមនៃសារធាតុបង្កមហារីកថ្នាក់ទី 1 ព្រោះវាច្រើនតែមានសារធាតុរក្សារទុក សារធាតុរសជាតិ និងអំបិលមួយចំនួនធំ។
អ្នកជំនាញណែនាំឱ្យកំណត់ការទទួលទានអាហារប្រភេទនេះឱ្យបានច្រើនតាមដែលអាចធ្វើទៅបាន។ ដូច្នេះហើយ អ្នកគួរតែកំណត់ការទទួលទានអាហារទាំងនេះ ដើម្បីចៀសវាងការបង្កជាជំងឺមហារីក ។ ព្រឹកខាងក្រោមគួរបោះចោលភ្លាមមុននឹងយឺតពេល ក្រែងលោអ្នកកើតជំងឺមិនអាចព្យាបាលបាន ។
ជារឿយៗញ៉ាំអាហារចៀន
ទម្លាប់ញ៉ាំនំដូណាត់ច្រើន មាន់បំពង សាច់ជ្រូកចៀន… ជាអាហារពេលព្រឹកសំណព្វចិត្តរបស់យុវវ័យ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ពួកគេត្រូវបានចាត់ថ្នាក់ជាសារធាតុបង្កមហារីកថ្នាក់ 2A ពីព្រោះក្នុងអំឡុងពេលដំណើរការចៀនអាហារក្នុងប្រេងនៅសីតុណ្ហភាពខ្ពស់ ប្រេងអាចបង្កើតសារធាតុបង្កមហារីកដូចជា heterocyclic amines និង benzopyrene ។ ទន្ទឹមនឹងនេះ ប្រសិនបើមនុស្សយើងទទួលទានចានទាំងនេះជាប្រចាំ វានឹងបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកពោះវៀនធំ និងមហារីកក្រពះ។
ឬញ៉ាំអាហារក្តៅ
អាហារ និងភេសជ្ជៈដែលមានសីតុណ្ហភាពខ្ពស់ពិតជាអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាពរបស់អ្នក។ WHO បានចាត់ថ្នាក់ភេសជ្ជៈក្តៅខ្លាំងទៅក្នុងក្រុមអាហារដែលអាចបង្កមហារីក។ ពួកគេអាចបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកមាត់ស្បូន បំពង់អាហារ និងបំពង់អាហារ។ អ្នកជំនាញផ្នែកអាហារូបត្ថម្ភបានណែនាំថា អ្នកញ៉ាំអាហារក្តៅៗ (ប្រហែល 50 – 65 អង្សាសេ) ដើម្បីឱ្យមាត់ និងបំពង់អាហាររបស់អ្នកអាចសម្របខ្លួនបានយ៉ាងងាយស្រួល។
អាហារល្អសម្រាប់អាហារពេលព្រឹក
ស៊ុត៖ ស៊ុតគឺជាអាហារដ៏ល្អសម្រាប់អាហារពេលព្រឹករបស់អ្នក។ ជាមួយគ្នានេះដែរ ស៊ុតក៏ល្អសម្រាប់ដំណើរការស្រូបយករបស់អ្នក និងល្អសម្រាប់ខួរក្បាលរបស់កុមារ ដូច្នេះអ្នកអាចជ្រើសរើសស៊ុតជាអាហារចម្បងរបស់អ្នកសម្រាប់អាហារពេលព្រឹក។
ទឹកផ្លែឈើ៖ អ្នកក៏អាចប្រើផ្លែឈើសម្រាប់អាហារពេលព្រឹកបានដែរ ប្រសិនបើអ្នកមិនចង់ញ៉ាំនៅពេលព្រឹក អ្នកអាចច្របាច់ទឹកផ្លែឈើ និងទឹកផ្លែឈើ ដើម្បីបន្ថែមវីតាមីនដល់រាងកាយរបស់អ្នក ដែលល្អខ្លាំងណាស់សម្រាប់សុខភាពរបស់អ្នក៕