មានវិធីជាច្រើនដើម្បីរីករាយជាមួយកាហ្វេដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងពោរពេញដោយជាតិស្ករ។ គ្រាន់តែបន្ថែមអាហារទាំង ៥ នេះទៅក្នុងកាហ្វេ រាងកាយរបស់អ្នកនឹងទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ផ្សេងៗគ្នា។
គ្រឿងទេស
គ្រឿងទេសបន្ថែមដូចជា ឈើអែម និង ឫស chicory អាចបន្ថែមរសជាតិប្លែក និងក្លិនឈ្ងុយទៅពែងកាហ្វេរបស់អ្នក ខណៈពេលដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍បន្ថែមចំពោះសុខភាព។ គ្រឿងទេសទាំងនេះអាចត្រូវបានបន្ថែមមុន ឬក្រោយពេលឆុងកាហ្វេ ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ស្រដៀងគ្នា។ ឧទាហរណ៍៖
- ឈើអែមត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាការជំនួសដ៏អស្ចារ្យសម្រាប់ស្ករដើម្បីបង្កើនភាពផ្អែមរបស់កាហ្វេដោយមិនបន្ថែមកាឡូរី។ លើសពីនេះទៀត ឈើអែមក៏មានអត្ថប្រយោជន៍សក្តានុពលសម្រាប់ការរំលាយអាហារសរសៃឈាមបេះដូង និងគ្រប់គ្រងទម្ងន់ផងដែរ។
- ឫស chicory ម្សៅអាចប្រើក្នុងកាហ្វេ និងជាជម្រើសដ៏ល្អ ប្រសិនបើអ្នកមិនមែនជាអ្នកដែលអាចទ្រាំទ្រនឹងរសជាតិល្វីងរបស់គ្រាប់កាហ្វេធម្មជាតិបាន។ លើសពីនេះ ឫស chicory មានលក្ខណៈសម្បត្តិជំរុញការរំលាយអាហារ ដោយសារផ្នែកខ្លះនៃសារធាតុ inulin របស់វា។
បន្ទាប់ពីបន្ថែមវាហើយ អ្នកគួរទុកកាហ្វេរយៈពេល 5 នាទីទៀត ដើម្បីឱ្យកាហ្វេស្រូបបានស្មើគ្នា និងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ជាង។
ម្សៅប្រូតេអ៊ីន
Proffee គឺជាការរួមបញ្ចូលគ្នាថ្មីនៃប្រូតេអ៊ីន និងកាហ្វេនៅក្នុងឧស្សាហកម្មភេសជ្ជៈ។ យោងតាមគេហទំព័រ Everyday Health ការបន្ថែមម្សៅប្រូតេអ៊ីនទៅក្នុងភេសជ្ជៈណាមួយគឺជាវិធីដ៏ល្អមួយដើម្បីទទួលបានប្រូតេអ៊ីនបន្ថែមទៀតនៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក។
បញ្ហាគឺថាការបន្ថែម 1,5 ក្រាមនៃម្សៅប្រូតេអ៊ីន ក្នុងមួយគីឡូក្រាមនៃទំងន់រាងកាយក្នុងមួយថ្ងៃទៅនឹងរបបអាហាររបស់អ្នកនឹងជួយកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងខ្លួននិងបង្កើនម៉ាសសាច់ដុំគ្មានខ្លាញ់។ ប៉ុន្តែមនុស្សម្នាក់អាចស្រូបយកម្សៅប្រូតេអ៊ីន ប្រហែល 8 ទៅ 10 ក្រាមក្នុងមួយម៉ោងប៉ុណ្ណោះ ដូច្នេះជាមួយនឹងពេលវេលាឆ្លងកាត់ពោះវៀនតូចប្រហែល 90 នាទី ចំនួនអតិបរមានៃប្រូតេអ៊ីនដែលអាចស្រូបបានគឺប្រហែល 15 ក្រាម។
ដូច្នេះហើយ ដើម្បីទទួលបានបរិមាណប្រូតេអ៊ីនអតិបរមា អ្នកគួរតែបែងចែកបរិមាណកាហ្វេដែលញ៉ាំឱ្យស្មើៗគ្នាពេញមួយថ្ងៃ ជៀសវាងការបន្ថែមវាទាំងអស់ក្នុងពេលតែមួយ។
ម្សៅកាកាវ
បន្ថែមពីលើការបង្កើនរសជាតិនៃបង្អែម ម្សៅកាកាវនៅពេលបន្ថែមទៅក្នុងកាហ្វេក៏មានផលប៉ះពាល់ជាច្រើនទាក់ទងនឹងសុខភាពផងដែរ ជាពិសេសដោយសារតែសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម polyphenols តែមួយគត់នៅក្នុងវា។
ការសិក្សាបង្ហាញថានៅពេលដែលបរិមាណកាកាវច្រើនត្រូវបានរួមបញ្ចូលក្នុងរបបអាហារ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មរបស់វាអាចផ្តល់នូវលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាក ក៏ដូចជាការការពារប្រឆាំងនឹងកត្តាហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក ជំងឺ និងជំងឺនៃប្រព័ន្ធប្រសាទ ជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង … យោងតាមទិន្នន័យពី ក្រសួងកសិកម្មសហរដ្ឋអាមេរិក (USDA) ម្សៅកាកាវក៏បន្ថែមជាតិសរសៃដល់អ្នក ចំនួន2 ក្រាមក្នុងមួយស្លាបព្រាផងដែរ ។
ការបន្ថែមខ្ញីទៅកាហ្វេជួយបន្ថយការឈឺចាប់សាច់ដុំ
ខ្ញីត្រូវបានគេប្រើដើម្បីព្យាបាលការចង្អោរអស់ជាច្រើនសតវត្សមកហើយ។ ខ្ញីមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានសក្តានុពល និងសមាសធាតុប្រឆាំងនឹងការរលាក។ ខ្ញីអាចជួយកាត់បន្ថយការឈឺចាប់សាច់ដុំ បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុល និងជួយដល់ការរំលាយអាហារ។
ការបន្ថែមម្សៅផ្សិតទៅក្នុងកាហ្វេបង្កើត “របាំង” ដើម្បីការពារសុខភាព
ការបន្ថែមម្សៅផ្សិតទៅក្នុងកាហ្វេគឺជាវិធីដ៏ពេញនិយមមួយនៃការផឹកកាហ្វេនៅជុំវិញពិភពលោក។ ផ្សិតមានឥទ្ធិពលប្រឆាំងនឹងមេរោគ ប្រឆាំងនឹងការរលាក និងពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។ ផ្សិតក៏សម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលត្រូវបានបង្ហាញថាអាចការពារជំងឺមហារីកនៅក្នុងសត្វកណ្តុរ។
ការសិក្សាមួយចំនួនទៀតលើសត្វកណ្តុរក៏បង្ហាញផងដែរថាផ្សិតអាចការពារហានិភ័យនៃជំងឺថ្លើម។ មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះ ផ្សិតក៏មានប្រសិទ្ធភាពចិញ្ចឹមប្រព័ន្ធបាក់តេរីដែលមានប្រយោជន៍ក្នុងផ្លូវរំលាយអាហារ។
ផ្សិតមានវីតាមីន B ជាច្រើនដូចជា B5, B3, B2; ទង់ដែង និងសេលេញ៉ូម ប្រូតេអ៊ីន ជាតិសរសៃ ប៉ូតាស្យូម វីតាមីន D កាល់ស្យូម …៕