បន្ថែមកូឡាជែនជួយប្រឆាំងនឹងភាពចាស់។ អ្នកអាចជ្រើសរើសអាហារដែលមានជាតិកូឡាជែនខ្ពស់ ដើម្បីបន្ថែមទៅក្នុងអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក។
សាច់គ្មានខ្លាញ់
សាច់គ្មានខ្លាញ់មានភាគរយខ្លាញ់ទាប សម្បូរប្រូតេអ៊ីន និងមានកាឡូរីទាប។ ប្រូតេអ៊ីននៅក្នុងសាច់គ្មានខ្លាញ់ ជួយផ្តល់ថាមពល ថែរក្សាស្បែកឱ្យមានសុខភាពល្អ និងជួយឱ្យសក់ និងក្រចកលូតលាស់បានល្អ។ ប្រូតេអ៊ីនក៏ជាផ្នែកមួយដ៏សំខាន់សម្រាប់រាងកាយក្នុងការបង្កើតកូឡាជែនឡើងវិញ។ សាច់ដែលកាត់គ្មានខ្លាញ់មានភាគរយខ្លាញ់ទាបដែលអ្នកអាចយោងនិងបន្ថែមទៅក្នុងអាហាររបស់អ្នកមានសាច់ជ្រូក សាច់មាន់…
សណ្តែក
សណ្តែកដូចជា សណ្តែកបៃតង សណ្តែកសៀង សណ្តែកដី … មានប្រូតេអ៊ីនបន្លែច្រើន សម្បូរជាតិសរសៃ និងមានកាឡូរីទាប។ អាហារទាំងនេះជួយបន្ថែមប្រូតេអ៊ីនសម្រាប់រាងកាយ និងអាចប្រើជំនួសសាច់បាន។
ម្ទេសប្លោក
ម្ទេសប្លោកមានវីតាមីន និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើន ប៉ុន្តែមានកាឡូរីទាបណាស់។ អាហារនេះមានវីតាមីន C ច្រើនជាងផ្លែក្រូច និងក្រូចឃ្វិច។ ទន្ទឹមនឹងនេះ វីតាមីន C គឺជាធាតុផ្សំដែលមិនអាចខ្វះបានក្នុងការបង្កើតកូឡាជែនក្នុងរាងកាយឡើងវិញ។
អ្នកអាចយកម្ទេសធ្វើជាអាហារសម្រន់ ធ្វើសាឡាដ ទឹកក្រឡុក ប្រើក្នុងបំពង និងចម្អិនបានយ៉ាងឆ្ងាញ់ពិសា។
គ្រាប់ជីរ
គ្រាប់ជីរ មានច្រើននៃអូមេហ្គា 3 ដែលមានឥទ្ធិពលប្រឆាំងនឹងការរលាក។ អាហារនេះក៏មានប្រយោជន៍សម្រាប់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារផងដែរ។ គ្រាប់ជីរ មានកាឡូរីទាប ប៉ុន្តែអាចបង្កើតអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ។ នេះជាអាហារបំប៉នដ៏ស័ក្តិសមសម្រាប់អ្នកដែលចង់សម្រកទម្ងន់ព្រោះវាអាចកំណត់ចំណង់អាហារ ល្អសម្រាប់សុខភាព និងជួយជំរុញការបង្កើតឡើងវិញនូវកូឡាជែននៅក្នុងខ្លួន។
គ្រាប់ Quinoa
គ្រាប់ Quinoa មានប្រូតេអ៊ីនរុក្ខជាតិច្រើន សម្បូរទៅដោយស័ង្កសី ដែលមានប្រយោជន៍សម្រាប់ការសំយោគកូឡាជែននៅក្នុងខ្លួន។ អ្នកអាចប្រើ quinoa ឆ្អិនជាការជំនួសបាយក្នុងអាហារ ឬប្រើវាដើម្បីលាយជាមួយសាឡាដ។ គ្រាប់ Quinoa ជួយបង្កើតអារម្មណ៍នៃភាពឆ្អែតបានយូរ កំណត់ចំណង់អាហារ រួមចំណែកដល់ការសម្រកទម្ងន់ និងធ្វើឱ្យស្បែកស្រស់ស្អាត។
jellyfish
jellyfish ជាអាហារមានកាឡូរីទាប ព្រោះសារធាតុសំខាន់របស់វាគឺទឹក។ ចាហួយក៏មានមាតិកាប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ដែលជួយលើកកម្ពស់ការរំលាយអាហារស្បែកបង្កើនល្បឿនដំណើរការនៃការបង្កើតស្បែកថ្មី។ ប្រូតេអ៊ីនភាគច្រើននៅក្នុងត្រី jellyfish គឺ collagen ។ នេះគឺជាអាហារដ៏ល្អសម្រាប់ប្រឆាំងភាពចាស់ និងជួយឱ្យស្បែករលោង។
ពពួកក្រូច
ពពួកក្រូច ដូចជា ក្រូច ក្រូចថ្លុង ក្រូចឃ្វិច ក្រូចឆ្មា… មានកាឡូរីទាប។ ពួកវាផ្ទុកនូវវីតាមីន និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើនដែលល្អសម្រាប់សុខភាព និងជួយពង្រឹងភាពស៊ាំ។ ជាពិសេសវាមានផ្ទុកនូវវីតាមីន C ជាច្រើនដែលមានឥទ្ធិពលល្អក្នុងការពង្រឹងសុខភាពស្បែក ការពារអុកស៊ីតកម្ម និងចូលរួមក្នុងដំណើរការផលិតកូឡាជែនក្នុងរាងកាយ។
ប៉េងប៉ោះ
ប៉េងប៉ោះជាអាហារដែលនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព។ វាមានជាតិទឹក វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែច្រើន ប៉ុន្តែមានកាឡូរីទាបណាស់ សាកសមសម្រាប់អ្នកដែលត្រូវការសម្រកទម្ងន់។
អ្នកអាចយកផ្លែប៉េងប៉ោះមកធ្វើទឹកក្រឡុក សាឡាត់ ស៊ុប និងស៊ុប ដែលសុទ្ធតែមានរសជាតិឆ្ងាញ់៕