អាហារទាំងនេះមានតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភខ្ពស់ ជាពិសេសមានប្រូតេអ៊ីន និងកាល់ស្យូមច្រើន ដែលល្អសម្រាប់សុខភាពស្ត្រីក្រោយអាយុ 50 ឆ្នាំ។
តើស្ត្រីក្រោយអាយុ 50 ឆ្នាំត្រូវការអ្វីខ្លះដើម្បីបំប៉នឆ្អឹងឱ្យរឹងមាំ?
នៅក្នុងមនុស្ស ឆ្អឹងផ្ទុកបានរហូតដល់ 99% នៃជាតិកាល់ស្យូម ដែលរាងកាយត្រូវការសម្រាប់មុខងារភាគច្រើន ដូចជាការកកឈាម មុខងារសាច់ដុំ និងសរសៃប្រសាទ… សម្រាប់ស្ត្រី ក្នុងរយៈពេល 5-7 ឆ្នាំក្រោយអស់រដូវ ដង់ស៊ីតេឆ្អឹងអាចបាត់បង់ 20% ។ ដោយសារតែការថយចុះនៃបរិមាណ estrogen ធម្មជាតិនៅក្នុងខ្លួន។
យោងតាមការណែនាំពីវិទ្យាស្ថានវេជ្ជសាស្ត្រអាមេរិក (IOM) ដែលបានចេញផ្សាយក្នុងឆ្នាំ 2010 ស្ត្រីដែលមានអាយុលើសពី 50 ឆ្នាំត្រូវការជាតិកាល់ស្យូមប្រហែល 1,200mg ក្នុងមួយថ្ងៃ។
កាល់ស្យូមអាចត្រូវបានបន្ថែមពីអាហារដែលធ្លាប់ស្គាល់នៅក្នុងជីវិតប្រចាំថ្ងៃដូចជា សាច់ ត្រី ស៊ុត ទឹកដោះគោ… ក្នុងចំណោមនោះ ប្រភពកាល់ស្យូមដែលសម្បូរ និងងាយស្រួលរកបំផុតគឺទឹកដោះគោ និងផលិតផលទឹកដោះគោដូចជា ការ៉េម ទឹកដោះគោជូរ។ ឈីស។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកមិនគួរប្រើផលិតផលទាំងនេះច្រើនពេកទេ ព្រោះវាអាចបណ្តាលឱ្យទល់លាមក បង្កើនហានិភ័យនៃក្រួសក្នុងតម្រងនោម…
លើសពីនេះ រាងកាយក៏ត្រូវការវីតាមីន D ផងដែរ ប្រសិនបើមិនមានវីតាមីន D គ្រប់គ្រាន់ទេ ជារៀងរាល់ឆ្នាំ រាងកាយរបស់ស្ត្រីអាចបាត់បង់ 4% នៃម៉ាសឆ្អឹង។ វីតាមីន D ដើរតួនាទីក្នុងការរក្សាកម្រិតកាល់ស្យូមធម្មតានៅក្នុងឆ្អឹង គាំទ្រដល់ការស្រូបយកជាតិកាល់ស្យូមរបស់រាងកាយទៅក្នុងឆ្អឹង។
វីតាមីន D អាចត្រូវបានបន្ថែមតាមរយៈការប៉ះពាល់នឹងពន្លឺព្រះអាទិត្យ។ លើសពីនេះទៀត វាក៏ត្រូវបានគេរកឃើញនៅក្នុងបន្លែបៃតង និងអាហារទឹកដោះគោដែលមានកម្លាំងផងដែរ។ អ្នករស់នៅក្នុងតំបន់ដែលមានសំណាងច្រើន និងប្រើប្រាស់ឡេការពារកម្តៅថ្ងៃជាប្រចាំ អ្នកដែលមានស្បែកខ្មៅប្រហែលជាត្រូវការបន្ថែមវីតាមីន D។
ស្ត្រីក្រោយអាយុ៥០ឆ្នាំគួរទទួលទានអាហារ៥យ៉ាងនេះ ដើម្បីរក្សាឆ្អឹង និងសន្លាក់ឱ្យរឹងមាំ ក្មេងជាងវ័យ និងគ្មានជំងឺ
ស៊ុត
ស៊ុតគឺជាអាហារដែលគេស្គាល់គ្រប់គ្នា។ វាអាចត្រូវបានប្រើដើម្បីរៀបចំចានឆ្ងាញ់ជាច្រើន។ ស៊ុតមានប្រូតេអ៊ីន និងកាល់ស្យូមច្រើនដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់សុខភាព ជាពិសេសសម្រាប់មនុស្សចាប់ពីវ័យកណ្តាលដល់វ័យចំណាស់។
ត្រីសមុទ្រ
ត្រីសមុទ្រមានសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនដែលល្អសម្រាប់មនុស្សវ័យកណ្តាល។ វាមានជាតិប្រូតេអ៊ីន និងកាល់ស្យូមខ្ពស់ ដែលជួយពង្រឹងសាច់ដុំ និងឆ្អឹង។ លើសពីនេះ ត្រីសមុទ្រក៏សម្បូរ DHA ដែលល្អសម្រាប់ខួរក្បាលផងដែរ។
ត្រីជាធម្មតាមានសាច់ច្រើន ឆ្អឹងតិចតួច ហើយអាចត្រូវបានរៀបចំតាមវិធីផ្សេងៗគ្នាជាច្រើន។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកគួរតែកំណត់ការបរិភោគត្រីឆៅ ព្រោះម្ហូបនេះមានហានិភ័យខ្ពស់ក្នុងការផ្ទុកប៉ារ៉ាស៊ីត។
បង្គា
បង្គាមានច្រើនប្រភេទ។ ដោយមិនគិតពីប្រភេទនេះគឺជាអាហារសម្បូរវីតាមីន សារធាតុរ៉ែ ប្រូតេអ៊ីន និងកាល់ស្យូម។ ផ្នែកដែលមានជីវជាតិច្រើនបំផុតនៃបង្គាគឺសាច់។ មនុស្សជាច្រើនគិតថាសំបកបង្គាមានជាតិកាល់ស្យូមច្រើន ប៉ុន្តែនេះមិនមែនជាការពិតទេ។ សំបកបង្គាពិបាករំលាយណាស់ ដូច្នេះពេលញ៉ាំ អ្នកមិនចាំបាច់ប្រើផ្នែកនេះទេ។ ក្បាលបង្គានិងសំបកអាចយកទៅធ្វើទឹកស៊ុបដើម្បីបន្ថែមភាពផ្អែមដល់ម្ហូប។
តៅហ៊ូ
ផលិតផលធ្វើពីសណ្តែកសៀងមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព។ ពួកវាសម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីនបន្លែ និងក៏សម្បូរជាតិកាល់ស្យូមផងដែរ។ ក្នុងចំណោមមុខម្ហូបដែលផលិតពីសណ្តែកសៀង តៅហ៊ូគឺជាមុខម្ហូបដ៏ពេញនិយម តម្លៃថោក ហើយអាចកែច្នៃជាមុខម្ហូបជាច្រើនមុខ។
បន្លែបៃតង
បន្លែបៃតងគឺជាប្រភពនៃសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗសម្រាប់រាងកាយ។ វាមានផ្ទុកជាតិសរសៃច្រើន ដើម្បីជួយឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដំណើរការយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព បង្កើតអារម្មណ៍ឆ្អែត កាត់បន្ថយចំណង់អាហារ និងជួយគ្រប់គ្រងទម្ងន់យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ បន្លែបៃតងក៏មានវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើនដែលល្អសម្រាប់រាងកាយដូចជា វីតាមីន B, វីតាមីន C, K, ម៉ាញេស្យូម, ប៉ូតាស្យូម, កាល់ស្យូម… ជាពិសេស វីតាមីន B ជួយបង្កើតកោសិកាឡើងវិញ។ វីតាមីន C និង K ជួយគ្រប់គ្រងអង់ស៊ីមដែលទទួលខុសត្រូវក្នុងការពង្រឹងឆ្អឹង។ បន្លែបៃតងក៏ជាប្រភពនៃវីតាមីន D និងកាល់ស្យូមសម្រាប់រាងកាយផងដែរ៕