តើអ្នកធ្លាប់មានអារម្មណ៍មិនស្រួលដោយសារតែឈឺពោះ និងក្រហាយទ្រូងជាប្រចាំទេ? រំដេង ជាគ្រឿងទេសដែលធ្លាប់ស្គាល់នៅក្នុងផ្ទះបាយរបស់គ្រួសារគ្រប់រូប អាចជាដំណោះស្រាយដ៏សាមញ្ញ ប៉ុន្តែមានប្រសិទ្ធភាពចំពោះបញ្ហានេះ។
ឱសថដ៏មានតម្លៃនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពជាច្រើន
រំដេង មិនត្រឹមតែជាគ្រឿងទេសដែលធ្លាប់ស្គាល់នៅក្នុងមុខម្ហូបប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែក៏ជាឱសថដ៏មានតម្លៃដែលមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនសម្រាប់សុខភាពផងដែរ។
- សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម៖ រំដេង មានសមាសធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើន ដែលជួយការពាររាងកាយពីភ្នាក់ងារបង្កគ្រោះថ្នាក់ និងការឆ្លងមេរោគ។
-ជំនួយផ្លូវចិត្ត៖ ការសិក្សាបង្ហាញថា quercetin ដែលជាសារជាតិ flavonoid ត្រូវបានរកឃើញនៅក្នុង រំដេង មានសមត្ថភាពកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃប្រសាទដូចជា Alzheimer’s និង Parkinson’s ។ លើសពីនេះអាស៊ីត gallic មានប្រសិទ្ធភាពប្រឆាំងនឹងការរលាកយ៉ាងខ្លាំង។
-កាត់បន្ថយការឈឺចាប់ និងរលាក៖ រំដេង មានសមត្ថភាពកាត់បន្ថយការឈឺចាប់ និងរលាក ដោយសារឥទ្ធិពលរបស់វាទៅលើផ្លូវគីមីដែលទាក់ទងនឹងជំងឺអូតូអ៊ុយមីន។
- ប្រសិទ្ធភាពប្រឆាំងបាក់តេរី៖ ការសិក្សាបង្ហាញថា ប្រេងសំខាន់ៗ រំដេង អាចសម្លាប់បាក់តេរី និងផ្សិត ដោយសារសមាសធាតុ terpinen-4-ol ដែលផ្តល់នូវឥទ្ធិពលប្រឆាំងនឹងបាក់តេរីខ្លាំង។
- ការពារជំងឺមហារីក៖ ការសិក្សាមួយចំនួនបានបង្ហាញថា galangin ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនៅក្នុង រំដេង មានសមត្ថភាពសម្លាប់កោសិកាដុំសាច់ និងការពារការរីករាលដាលនៃកោសិកាមហារីក ជាពិសេសចំពោះជំងឺមហារីកក្រពះ មាត់ស្បូន និងថ្លើម។
- ប្រឆាំងភាពចាស់នៃស្បែក៖ យោងតាមការសិក្សាដែលបានចេញផ្សាយនៅក្នុងទស្សនាវដ្តី Costerics and Toiletries សារធាតុចម្រាញ់ពីផ្កាខាត់ណាមានសមត្ថភាពជំរុញការផលិតអាស៊ីត hyaluronic ជួយធ្វើឱ្យស្បែកមានសំណើម កាត់បន្ថយភាពជ្រីវជ្រួញ និងបង្កើនភាពយឺត ធ្វើឱ្យស្បែកភ្លឺថ្លាជាងមុន។
បន្ថែមពីលើការប្រើប្រាស់ខាងលើ ការចំរាញ់ចេញពីរំដេង ក៏ជួយព្យាបាលបញ្ហាស្បែកដូចជា ត្រអក រមាស់ និងផ្សិតផងដែរ។ លើសពីនេះ វាមានសមត្ថភាពកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី 2 ការពារមុខងារខួរក្បាល ការពារការបាត់បង់ការចងចាំ និងអាចបង្កើនសមត្ថភាពសរីរវិទ្យា និងជំរុញការផលិតមេជីវិតឈ្មោល។
រំដេង គឺពិតជាឱសថដ៏មានសក្ដានុពល ដែលត្រូវការប្រើប្រាស់បន្ថែមទៀតសម្រាប់សុខភាពសាធារណៈ។
រំដេង ជាឱសថដ៏មានតម្លៃក្នុងការព្យាបាលជំងឺក្រពះ និងវិធីព្យាបាលជាច្រើនទៀត
រំដេងជាកម្មសិទ្ធិរបស់គ្រួសារខ្ញី ហើយត្រូវបានគេប្រើជាចម្បងនៅក្នុងមើម គ្រាប់ និងស្លឹក។ ពេលខ្ចីរំដេងមានពណ៌ក្រហមត្នោត ប៉ុន្តែប្រែទៅជាពណ៌លឿងស្លេកនៅពេលវាចាស់។ សំបករឹងគ្របដណ្តប់លើសាច់ពណ៌ស ឬលឿងបន្តិច មានក្លិនឈ្ងុយ និងរសជាតិហឹរក្តៅ។
រំដេង មានការប្រើប្រាស់ជាក់ស្តែងជាច្រើនក្នុងការព្យាបាលរោគសញ្ញានៃការឈឺក្រពះ និងជំងឺជាច្រើនទៀត។ លក្ខណៈសម្បត្តិរបស់វាមានរសជាតិហឹរ ក្តៅ និងមានសមត្ថភាពជួយដល់ការរំលាយអាហារ និងបំបាត់ការឈឺចាប់។ ខាងក្រោមនេះជាឱសថធម្មតាមួយព្យាបាលការឈឺក្រពះរ៉ាំរ៉ៃ៖
- គ្រឿងផ្សំ៖ មើមរំដេង, ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ(60g នីមួយៗ) បុកជាម្សៅ ប្រើ 9g ក្នុងមួយថ្ងៃ ចែកជា 3 ដង៕