ស៊ុតលឿងត្រាំក្នុងទឹកឃ្មុំគឺជាអាហារដែលមានជីវជាតិ ផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមដ៏មានតម្លៃជាច្រើនសម្រាប់រាងកាយ ធ្វើអោយស្បែកស្រស់ស្អាតពីខាងក្នុង។
ឥទ្ធិពលនៃស៊ុតមាន់ត្រាំក្នុងទឹកឃ្មុំ
បន្ទាប់ពីអាយុ 30 ឆ្នាំ ស្បែករបស់ស្ត្រីនឹងបង្ហាញសញ្ញាជាច្រើននៃភាពចាស់ ស្នាមជ្រួញនឹងបង្កើតបានលឿនជាងមុន។ បន្ទាប់ពីអាយុ 25 ឆ្នាំរាងកាយនឹងបាត់បង់ 1% នៃ collagen ជារៀងរាល់ឆ្នាំ។ នេះជាមូលហេតុដែលធ្វើឲ្យស្បែកយារធ្លាក់ និងស្នាមជ្រួញ។ ជាពិសេសបន្ទាប់ពីអាយុ 30 ឆ្នាំ អត្រានៃភាពចាស់កាន់តែលឿន ហើយស្នាមជ្រួញកាន់តែលេចឡើង។ នេះគឺជាពេលវេលាដែលស្ត្រីត្រូវយកចិត្តទុកដាក់ការពារស្បែករបស់ពួកគេ។ បន្ថែមពីលើការថែរក្សាស្បែករបស់អ្នកជាមួយនឹងគ្រឿងសម្អាង ស្ត្រីក៏គួរតែយកចិត្តទុកដាក់លើអាហាររូបត្ថម្ភផងដែរ ដើម្បីផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់រាងកាយ និងប្រឆាំងនឹងភាពចាស់ពីខាងក្នុង។
អាហារប្រឆាំងភាពចាស់ដ៏ល្អបំផុតមួយ ដែលមានតម្លៃថោក និងងាយស្រួលធ្វើគឺស៊ុតមាន់ត្រាំក្នុងទឹកឃ្មុំ។
ស៊ុតមាន់ត្រាំក្នុងទឹកឃ្មុំគឺជាមុខម្ហូបដែលប្រើតាំងពីយូរយារណាស់មកហើយ ដើម្បីជួយលើកកំពស់សុខភាព និងសម្រស់ស្បែក។
យោងតាមឱសថបូព៌ា ស៊ុតលឿងមានរសជាតិផ្អែម ហើយល្អសម្រាប់បេះដូង លំពែង និងតម្រងនោម។ ស៊ុតលឿងមានឥទ្ធិពលបំប៉នឈាម ចិញ្ចឹមចិត្ត និងធ្វើឲ្យចិត្តស្ងប់។ ដូច្នេះហើយ ការទទួលទានស៊ុតលឿងជាប្រចាំ នឹងជួយឱ្យស្បែករបស់អ្នកកាន់តែមានពណ៌ផ្កាឈូក។
ទឹកឃ្មុំមានរសជាតិផ្អែម លក្ខណៈសម្បត្តិអព្យាក្រឹត ហើយចូលទៅក្នុងបេះដូង លំពែង ក្រពះ និងពោះវៀនធំ។ អាហារប្រភេទនេះមានប្រសិទ្ធភាពចិញ្ចឹមសួត សម្អាតសួត និងបន្សាបជាតិពុល។
វិទ្យាសាស្ត្រសម័យទំនើបបង្ហាញថាទឹកឃ្មុំមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើនដែលសម្បូរទៅដោយអាស៊ីតអាមីណូដែលផ្តល់សំណើមដល់ស្បែកនិងប្រឆាំងនឹងការបំផ្លាញនៃរ៉ាឌីកាល់សេរី។ ទឹកឃ្មុំអាចយកមកទទួលទាន ឬលាបលើស្បែកជាម៉ាសជួយឱ្យស្បែកស្អាត។
ការទទួលទានស៊ុតមាន់ និងទឹកឃ្មុំក្នុងកម្រិតមធ្យម រាងកាយនឹងទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើន រួមទាំងប្រសិទ្ធភាពប្រឆាំងភាពចាស់ និងធ្វើឱ្យស្បែកស្រស់ស្អាត។
វិធីធ្វើពងមាន់ត្រាំទឹកឃ្មុំ
ដំបូងអ្នកត្រូវជ្រើសរើសស៊ុតស្រស់។ យកពងក្រហមដាក់វានៅក្នុងក្រឡមួយ។
ចាក់ទឹកឃ្មុំសុទ្ធចូលក្នុងក្រឡពងមាន់ រួចបិទគម្រប។ ទុកក្រឡពងមាន់ដែលត្រាំក្នុងទឹកឃ្មុំក្នុងកន្លែងត្រជាក់ស្ងួត។ បន្ទាប់ពីពីរថ្ងៃវាអាចត្រូវបានយកចេញ និងប្រើ។
ប្រយ័ត្នពេលញ៉ាំស៊ុតទឹកឃ្មុំ
ស៊ុតមាន់ត្រូវត្រាំក្នុងទឹកឃ្មុំ។ ក្នុងអំឡុងពេលនៃការត្រាំ អ្នកអាចត្រឡប់ស៊ុតដើម្បីឱ្យវាជ្រាបចូលជាតិបានសព្វល្អ។
វិធីល្អបំផុតដើម្បីរក្សាស៊ុតទឹកឃ្មុំ គឺរក្សាវានៅក្នុងទូទឹកកក។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកមិនគួរទុកវាចោលយូរពេកទេ ព្រោះវានឹងកាត់បន្ថយតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភ និងបង្កើនហានិភ័យនៃការឆ្លងមេរោគ។
ប្រើតែស៊ុតលឿងត្រាំក្នុងទឹកឃ្មុំអតិបរមា 3 គ្រាប់ក្នុងមួយសប្តាហ៍ ដើម្បីជៀសវាងសារធាតុចិញ្ចឹមលើស។
មុនពេលគោះបំបែកពងមាន់ ត្រូវលាងសម្អាតសំបកស៊ុតឱ្យបានស្អាតល្អ ដើម្បីកម្ចាត់បាក់តេរីនៅខាងក្រៅ និងជៀសវាងការបំពុលខាងក្នុងនៃស៊ុតលឿង។
អ្នកអាចញ៉ាំប្រហែល 20 នាទីមុនពេលអាហារ ឬញ៉ាំនៅពេលល្ងាចយ៉ាងហោចណាស់ 1 ម៉ោងមុនពេលចូលគេង។ កុំញ៉ាំវាជិតចូលគេង ព្រោះអាហារមិនរំលាយ ហើយរាងកាយមិនអាចស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមបាន៕