ថ្វីត្បិតតែផ្នែកទាំងនេះនៃសាច់មាន់មានរសជាតិឆ្ងាញ់ក៏ដោយ ប្រសិនបើបរិភោគក្នុងបរិមាណច្រើន វានឹងបង្កជាជំងឺកាន់តែច្រើន ហើយគួរចៀសវាង។
4 ផ្នែកនៃសាច់មាន់ដែលមិនគួរបរិភោគ
គ្រឿងក្នុងមាន់៖ យោងតាមអ្នកជំនាញផ្នែកអាហារូបត្ថម្ភ កំហុសមួយនៅពេលបរិភោគមាន់ គឺអ្នកបរិភោគគ្រឿងក្នុងរបស់មាន់។ ជាពិសេស មាន់ស្រែ ថ្វីត្បិតតែផ្នែកនេះមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ហើយត្រូវបានមនុស្សជាច្រើនចូលចិត្ត ប៉ុន្តែវាជាកន្លែងដែលសារធាតុពុលជាច្រើននៅសល់ពីអាហារពុល។ ពេលញ៉ាំវាងាយនឹងឆ្លងបាក់តេរី ប៉ារ៉ាស៊ីត ផ្ដាសាយ… ដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព។ ជាមួយគ្នានេះដែរ ដោយសារសរីរាង្គមាន់មានសារធាតុចិញ្ចឹម កូលេស្តេរ៉ុលច្រើន ការបរិភោគច្រើនអាចបង្កឱ្យធាត់ និងលើសទម្ងន់បានយ៉ាងងាយ ដែលជាហេតុនាំឱ្យកើតជំងឺរ៉ាំរ៉ៃដ៏គ្រោះថ្នាក់ជាច្រើនសម្រាប់អ្នកដូចជា៖ ជំងឺលើសឈាម ជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ខ្លាញ់ក្នុងឈាម…។
កញ្ចូញមាន់៖ មនុស្សបុរាណតែងមានជំនឿថា កញ្ចូញមាន់មានសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនដែលល្អសម្រាប់ស្បែក និងសក់របស់ស្ត្រី។ ប៉ុន្តែតាមការពិតនេះគឺជាផ្នែកដែលពុលបំផុតនៃរាងកាយរបស់មាន់។ កញ្ចូញមាន់ មានថង់ប្រហោងឆ្អឹង និងកោសិកាសរសៃ សារធាតុពុលដែលនៅនឹងកន្លែងនឹងធ្វើឱ្យអ្នកប្រឈមនឹងជំងឺមហារីក ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំច្រើនពេក និងញឹកញាប់។ ជាមួយគ្នានេះដែរ ដោយសារកញ្ចុញមាន់ ក៏មានផ្ទុកជាតិខ្លាញ់ច្រើនដែរ ការញ៉ាំច្រើនអាចប្រមូលជាតិខ្លាញ់លើសបានយ៉ាងងាយ ប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។
កមាន់៖ យោងតាមអ្នកជំនាញផ្នែកអាហារូបត្ថម្ភ កមាន់ជាធម្មតាមានស្បែកច្រើន និងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ប៉ុន្តែនេះជាកន្លែងដែលកូនកណ្តុរប្រមូលផ្តុំច្រើន។ ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំផ្នែកទាំងនេះច្រើន វាដូចជាការបន្ថែមជាតិពុលយ៉ាងច្រើនទៅក្នុងខ្លួន។ ជាមួយគ្នានេះ តំបន់កមាន់មានផ្ទុកនូវជាលិកាលើសជាច្រើន ដែលងាយនឹងបង្កជាជំងឺចម្លែកដល់មនុស្ស ប្រសិនបើបរិភោគច្រើនពេក និងមិនអាចគ្រប់គ្រងបាន។
ស្បែកមាន់៖ អ្នកណាៗក៏ដឹងដែរថា ស្បែកមាន់ជាផ្នែកមួយ ដែលពេទ្យបូព៌ា និងលោកខាងលិច ណែនាំមិនឲ្យញ៉ាំ ជាពិសេសពេលជួបនឹងជំងឺមួយចំនួនដូចជា ជំងឺរលាកសន្លាក់ហ្គោដ ទឹកនោមផ្អែម លើសឈាម… ដោយសារតែស្បែកមាន់មានផ្ទុកជាតិខ្លាញ់ច្រើន។ ហើយមានកូលេស្តេរ៉ុលខ្ពស់៕