យោងតាមអ្នកជំនាញការផឹកកាហ្វេ និងតែឱ្យបានត្រឹមត្រូវអាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងបានរហូតដល់ 40% ។
ការសិក្សាថ្មីមួយបានបង្ហាញថា ជាតិកាហ្វេអ៊ីន ដែលជាសារធាតុដែលមាននៅក្នុងកាហ្វេ និងតែ មានសមត្ថភាពកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការវិវត្តទៅជាជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងពីរ ឬច្រើនរហូតដល់ 40% ប្រសិនបើជាតិកាហ្វេអ៊ីនត្រូវបានប្រើប្រាស់ជាប្រចាំថ្ងៃឈានដល់ 200-300 មីលីក្រាម។
ការសិក្សាដែលត្រូវបានចេញផ្សាយនៅក្នុង Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism ត្រូវបានធ្វើឡើងដោយក្រុមអ្នកជំនាញមកពីប្រទេសចិន និងស៊ុយអែត ដែលដឹកនាំដោយវេជ្ជបណ្ឌិត Chaofu Ke មកពីសាកលវិទ្យាល័យវេជ្ជសាស្ត្រ Suzhou ។ ក្រុមនេះបានវិភាគទិន្នន័យលើបុគ្គលជាង 360,000 នាក់ពីធនាគារទិន្នន័យ BioBank ក្នុងចក្រភពអង់គ្លេស។
ក្នុងចំណោមអ្នកដែលបានស្ទង់មតិនោះ ជាង 172,000 នាក់បានជួបប្រទះបញ្ហាសុខភាពទាក់ទងនឹងបេះដូង ខណៈដែលអ្នកដែលនៅសល់គឺជាបុគ្គលដែលមានសុខភាពល្អទាំងស្រុង។ សុខភាពរបស់ពួកគេត្រូវបានគេតាមដានជាមធ្យម 11 ឆ្នាំ។
ជាពិសេស ក្រុមរងនៃអ្នកប្រើប្រាស់ជាតិកាហ្វេអ៊ីន រួមជាមួយនឹងអ្នកផឹកកាហ្វេ និងតែ ត្រូវបានគេសិក្សាបន្ថែមសម្រាប់ជីវគីមីឈាម។ លទ្ធផលបានបង្ហាញពីទំនាក់ទំនងវិជ្ជមានរវាងការទទួលទានភេសជ្ជៈដែលមានជាតិកាហ្វេអ៊ីន និងកាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុល ព្រមទាំងការពង្រឹងភាពធន់នឹងអាំងស៊ុយលីន។
ដើម្បីអាចទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីនពី 200 ទៅ 300 មីលីក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ និងទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពជាវិជ្ជមាន អ្នកត្រូវផឹកកាហ្វេប្រហែល 3 ពែង ឬតែ 5 ពែងជារៀងរាល់ថ្ងៃ។
យោងតាមការវិភាគបុគ្គល ការទទួលទានកាហ្វេ 3 ពែងក្នុងមួយថ្ងៃត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងការថយចុះហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី 2 និងជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង (កត្តាហានិភ័យខ្លាំងសម្រាប់ការគាំងបេះដូង និងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល)។
លើសពីនេះ ការផឹកតែ 5 ពែងក្នុងមួយថ្ងៃក៏ត្រូវបានគេបង្ហាញថាអាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី 2 ក៏ដូចជាកាត់បន្ថយហានិភ័យដែលជំងឺនេះអាចនាំឱ្យមានបញ្ហាសរសៃឈាមបេះដូង ក៏ដូចជាកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាលផងដែរ។ ជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី 2 ។
ក្រុមស្រាវជ្រាវសង្ឃឹមថាការបង្ហាញពីទំនាក់ទំនងច្បាស់លាស់រវាងជាតិកាហ្វេអ៊ីន និងសុខភាពសរសៃឈាមបេះដូង នឹងជួយបង្ហាញឱ្យឃើញនូវយន្តការជីវសាស្ត្រដែលនៅពីក្រោយឥទ្ធិពលវិជ្ជមានរបស់ជាតិកាហ្វេអ៊ីនលើសុខភាពទូទៅ។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ក្រុមមនុស្សមួយចំនួនគួរតែកំណត់ ឬជៀសវាងការទទួលទានកាហ្វេទាំងអស់គ្នា។ ជាដំបូង ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ឬកំពុងបំបៅដោះកូន ត្រូវប្រុងប្រយ័ត្នចំពោះការទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីន ព្រោះវាអាចប៉ះពាល់ដល់ការលូតលាស់គភ៌ និងការផលិតទឹកដោះ។ ទីពីរ មនុស្សដែលងាយនឹងជាតិកាហ្វេអ៊ីន ដែលអាចជួបប្រទះការញ័រ ថប់ប ឬការគេងមិនលក់បន្ទាប់ពីផឹករួច ក៏គួរតែជៀសវាងវាដែរ។
លើសពីនេះ អ្នកដែលមានជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ជាពិសេសអ្នកដែលមានប្រវត្តិមានបញ្ហាដូចជា ចង្វាក់បេះដូងលោតខុសប្រក្រតី គួរតែពិភាក្សាជាមួយគ្រូពេទ្យមុនពេលទទួលទានកាហ្វេ។ ជាចុងក្រោយ អ្នកជំងឺដែលមានជំងឺក្រពះ ឬចាល់អាស៊ីត ក៏គួរតែកំណត់កាហ្វេដែរ ព្រោះវាអាចធ្វើឲ្យស្ថានភាពកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរឡើង៕