សម្រាប់មនុស្សជាច្រើនដែលកំពុងសម្រកទម្ងន់ អ្វីដែលត្រូវញ៉ាំនៅពេលអាហារនីមួយៗគឺសំខាន់ខ្លាំងណាស់។ ជាធម្មតា ពួកគេនឹងជ្រើសរើសអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ទាប កាឡូរីទាប ហើយឆ្អែតបានយូរ។
ដើម្បីសម្រេចបាននូវគោលដៅសម្រកទម្ងន់របស់អ្នក ការជ្រើសរើសអាហារដែលត្រឹមត្រូវគឺមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់។ ដូច្នេះតើគួរញ៉ាំអ្វីដើម្បីសម្រកទម្ងន់បានលឿន?
ខាងក្រោមនេះគឺជាអាហារ ៨ មុខដែលនឹងជួយឱ្យអ្នកមានរាងស្រឡូនកាន់តែច្រើន ចូរមើលថាមានអ្វីខ្លះដែលអ្នកចូលចិត្ត។
អង្ករសម្រូប៖ អង្ករសម្រូបត្រូវបានគេស្គាល់ថាជា “គុជខ្មៅ” និង “អាហារទំនើបរបស់ពិភពលោក” ។ ជាមួយនឹងមាតិកាជាតិស្ករទាប និងជាតិសរសៃខ្ពស់ អង្ករសម្រូបជួយពន្យារអារម្មណ៍នៃភាពឆ្អែត បំបាត់ការឃ្លាន និងធ្វើឱ្យជាតិស្ករក្នុងឈាមមានស្ថេរភាព។
ល្ពៅ៖ ល្ពៅសម្បូរទៅដោយវីតាមីន A វីតាមីន C ប៉ូតាស្យូម និងជាតិសរសៃ។ ជាមួយនឹងកាឡូរីទាបបំផុតមានតែ 26 កាឡូរីក្នុង 100 ក្រាមល្ពៅត្រូវបានគេប្រើជាញឹកញាប់នៅក្នុងម៉ឺនុយសម្រកទម្ងន់។ ជាតិសរសៃនៅក្នុងល្ពៅជួយលើកកម្ពស់ការរំលាយអាហារ និងបង្កើតអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ ជួយគ្រប់គ្រងបរិមាណអាហារដែលទទួលទាន។
ពោត៖ ពោតគឺជាអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ទាប និងមានជាតិសរសៃខ្ពស់ ដែលជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ និងកាត់បន្ថយការទទួលទានអាហារដែលមានកាឡូរីខ្ពស់។ លើសពីនេះ ពោតក៏ផ្តល់នូវវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើន ជួយថែរក្សាសុខភាព។
ស្រូវសាលី៖ ស្រូវសាលី សម្រាប់ការសម្រកទម្ងន់គួរតែមិនមានជាតិផ្អែម។ ស្រូវសាលីជួយបំពេញក្រពះ ពន្យារអារម្មណ៍ឆ្អែត និងជួយឱ្យអ្នកឃ្លានតិចជាងមុន។
សាច់ទ្រូងមាន់៖ សាច់ទ្រូងមាន់មានកាឡូរីទាប និងមានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់។ ប្រូតេអ៊ីនជួយរក្សាអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ និងជួយគ្រប់គ្រងការទទួលទានកាឡូរី ជួយបង្កើនការរំលាយអាហារ និងដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់។
ដំឡូងជ្វា៖ ដំឡូងជ្វាគឺជាអាហារដែលមានជីវជាតិ ជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ និងការពារភាពចាស់។ ជាមួយនឹងមាតិកាខ្លាញ់ទាបបំផុត (0.2%) ដំឡូងជ្វាគឺជាអាហារសម្រកទំងន់ដ៏ល្អ។
គន្លឹះមួយចំនួនដើម្បីទ្រទ្រង់ដល់ការសម្រកទម្ងន់
ញ៉ាំអាហារបីពេលឱ្យទាន់ពេលវេលា៖ ការញ៉ាំឱ្យទាន់ពេលវេលាជួយឱ្យរាងកាយស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមកាន់តែមានប្រសិទ្ធភាព ដោយហេតុនេះបង្កើនល្បឿនការរំលាយអាហារ។
ផឹកទឹកឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់៖ ការផឹកទឹកឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់ជួយបង្កើនចរាចរឈាម និងជំរុញការរំលាយអាហារ។ អ្នកគួរតែផឹកទឹកប្រហែល 1800ml ក្នុងមួយថ្ងៃ ដោយបែងចែកជាច្រើនដូស។
លំហាត់ប្រាណស្រាលៗក្រោយអាហារ៖ បន្ទាប់ពីញ៉ាំអាហាររួច អ្នកអាចទៅដើរលេង ឬធ្វើការងារផ្ទះ ដើម្បីជៀសវាងការប្រមូលផ្តុំជាតិខ្លាញ់៕