ការបញ្ចូលទឹកផ្លែឈើ និងទឹកក្រឡុក ដែលបង្កើនភាពស៊ាំទាំងនេះទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នកអាចផ្តល់នូវសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗដែលជួយដល់សុខភាពទូទៅ និងពង្រឹងសមត្ថភាពរាងកាយរបស់អ្នកក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការឆ្លងមេរោគ។
ទឹកផ្លែឈើ និងទឹកក្រឡុក គឺជាមធ្យោបាយងាយស្រួល និងឆ្ងាញ់ក្នុងការបញ្ចូលសារធាតុចិញ្ចឹមពង្រឹងភាពស៊ាំទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក ដែលផ្តល់នូវសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនប្រភេទ ដើម្បីគាំទ្រដល់មុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងលើកកម្ពស់សុខភាពដ៏ល្អប្រសើរ។
ខាងក្រោមនេះគឺជាទឹកផ្លែឈើ និងទឹកក្រឡុកទាំងអស់ដែលផ្ទុកទៅដោយវីតាមីន សារធាតុរ៉ែ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មសំខាន់ៗ ដែលអាចជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធការពារធម្មជាតិរបស់រាងកាយ។
- ផ្លែក្រូច ក្រូចថ្លុង និងក្រូចឆ្មា
ពពួកក្រូច សម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ដែលមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលជួយការពារកោសិកាពីការបំផ្លាញ។ខណៈពេលដែលមិនមានភស្តុតាងដែលថាវីតាមីន C អាចការពារ Covid-19 វាអាចជួយកាត់បន្ថយភាពធ្ងន់ធ្ងរនៃរោគសញ្ញាផ្តាសាយ និងជួយឱ្យការជាសះស្បើយលឿនជាងមុន។
- ផ្លែប៉ោមបៃតង
ការរួមបញ្ចូលគ្នានៃផ្លែប៉ោមបៃតង ការ៉ុត និងក្រូចនឹងផ្តល់នូវការរួមបញ្ចូលដ៏ល្អឥតខ្ចោះនៃវីតាមីន C និង A ដែលចាំបាច់សម្រាប់សុខភាពប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
វីតាមីន B6 ពីការ៉ុតក៏ដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការរីកសាយកោសិកាភាពស៊ាំ និងការផលិតអង្គបដិប្រាណ។
- ប៉េងប៉ោះ
ផ្លែប៉េងប៉ោះសម្បូរទៅដោយវីតាមីន B9 (folate) និងម៉ាញ៉េស្យូម ដែលជួយដល់មុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងកាត់បន្ថយការរលាក។ ការធ្វើទឹកប៉េងប៉ោះស្រស់នៅផ្ទះធានាថាមិនមានសារធាតុបន្ថែម និងផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពល្អបំផុត។
- ខាត់ណា
រូបមន្តផ្សំពីខាត់ណា និងទឹកប៉េងប៉ោះ ដែលផ្តល់នូវកម្រិតវីតាមីន A ដ៏សម្បូរបែប និងលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាក។ ខាត់ណាផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ប្រឆាំងនឹងការរលាកបន្ថែមបង្កើតជាភេសជ្ជៈដែលមានជីវជាតិ និងរសជាតិ។
- ផ្លែស្ត្របឺរី និងគីវី
ផ្លែស្ត្របឺរី និងផ្លែគីវីមានវីតាមីន C ខ្ពស់ ការក្រឡុកវាបញ្ចូលគ្នាជាមួយនឹងទឹកដោះគោ នឹងបន្ថែមប្រូតេអ៊ីន និងវីតាមីន D ដែលមានសារៈសំខាន់សម្រាប់កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការឆ្លងមេរោគផ្លូវដង្ហើម។
- ផ្លែស្ត្របឺរី និងស្វាយ
ទឹកក្រឡុកស្ត្របឺរី ផ្លែស្វាយនេះ ជារូបមន្តផ្សំផ្លែឈើកកជាមួយទឹកដោះគោអាល់ម៉ុន ដើម្បីឱ្យភេសជ្ជៈស្រស់ស្រាយ និងមានជីវជាតិ។វីតាមីន E ពីផ្លែស្វាយ និងទឹកដោះគោអាល់ម៉ុន ផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មបន្ថែមគាំទ្រដល់មុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ៕