អាហារពណ៌លឿងខាងក្រោមពិតជាល្អខ្លាំងណាស់សម្រាប់សុខភាព សូមកុំមើលរំលងអោយសោះ។
ចេក
ចេកមានផ្ទុកប៉ូតាស្យូមច្រើន ដែលជួយអភិវឌ្ឍឆ្អឹងរបស់កុមារ។ ទន្ទឹមនឹងនេះ ចេកមានផ្ទុកសារធាតុ prebiotics – ជាតិសរសៃនៅក្នុងផ្លែចេកគឺល្អសម្រាប់ការរំលាយអាហារ ដូច្នេះវាជួយឱ្យរាងកាយស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមបានយ៉ាងងាយស្រួល។ លើសពីនេះ ចេកលឿងខ្មៅមានផ្ទុកសារធាតុ carotenoids បន្ថែមទៀត ដែលរួមចំណែកដល់ការពង្រឹងភាពស៊ាំ និងធ្វើឱ្យទំនាក់ទំនងរវាងកោសិកាប្រសើរឡើង។
ជាពិសេសប្រសិនបើយុវវ័យទទួលទានចេកជាមួយទឹកដោះគោស្រូវសាលី វានឹងបន្ថែមរសជាតិ និងបន្ថែមជាតិសរសៃដល់រាងកាយ។
ពោតលឿង
ពោតលឿងមានផ្ទុកជាតិ thiamine ច្រើន ដែលដើរតួនាទីសំខាន់ក្នុងការផលិតថាមពល និងមុខងារនៃការយល់ដឹង។ ក្រៅពីនេះម្តាយអាចប្រឡេះគ្រាប់ពូជ ហើយកូរវាជាមួយប្រេងអូលីវ បន្ថែមទៅក្នុងស៊ុប ឬសាឡាដ ដើម្បីបង្កើតជាម្ហូបដែលជួយបង្កើនខួរក្បាល និងកម្រិតថាមពលរបស់កុមារ។
ម្នាស់
ម្នាស់មានផ្ទុកនូវសារធាតុ carotenoids ខ្ពស់ ប៉ុន្តែក៏ផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមផ្សេងទៀត ជាពិសេស bromelain ដ៏សម្បូរបែប។ ជាមួយគ្នានេះ ម្នាស់ក៏មានផ្ទុកសារធាតុ Bromelain ដែលមានប្រយោជន៍ក្នុងការរំលាយអាហារ និងកាត់បន្ថយការហើមពោះផងដែរ។
ល្ពៅ
ជាមួយនឹងបរិមាណខ្ពស់នៃជាតិសរសៃ ម៉ង់ហ្គាណែស ម៉ាញេស្យូម និងហ្វូឡាត ល្ពៅគឺជាប្រភពអាហារូបត្ថម្ភដ៏សំខាន់មួយ។ ផ្លែល្ពៅសម្បូរទៅដោយសារធាតុ zeaxanthin និង lutein ដែលជាសមាសធាតុផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងជំងឺភ្នែកឡើងបាយ និងហានិភ័យនៃការចុះខ្សោយនៃភ្នែកដែលទាក់ទងនឹងអាយុ។
មាតិកាវីតាមីន C និង E នៅក្នុងល្ពៅមានមុខងារស្រដៀងគ្នាទៅនឹងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ជួយការពាររ៉ាឌីកាល់សេរីពីការបំផ្លាញកោសិកាភ្នែក។
ស្វាយ
សមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភនៃផ្លែស្វាយជួយកែលម្អសុខភាពភ្នែក ការពារជំងឺភ្នែកឡើងបាយ និងជំងឺភ្នែកឡើងបាយ ដោយសារសារធាតុ zeaxanthin ខ្ពស់របស់វា។ ក្មេងៗអាចចូលចិត្តផ្លែឈើផ្អែមនេះនៅពេលធ្វើម្ហូបស្រាលៗ ដូចជា ផ្លែស្វាយច្របាច់ ទឹកក្រឡុក និងការ៉េមស្វាយ។ ក្រៅពីនេះ ស្វាយក៏ល្អខ្លាំងណាស់សម្រាប់ការរំលាយអាហាររបស់មនុស្ស។ ដូច្នេះហើយ អ្នកមិនគួរព្រងើយកន្តើយនឹងផ្លែលឿងនេះទេ!