សម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ការគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមមានសារៈសំខាន់ណាស់។ ដើម្បីធ្វើដូចនេះអ្នកជំងឺត្រូវយកចិត្តទុកដាក់លើរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់ពួកគេ។
ត្រីគឺជាអាហារដែលផ្តល់ប្រូតេអ៊ីនគុណភាពខ្ពស់ និងសម្បូរទៅដោយអាស៊ីតខ្លាញ់មិនឆ្អែត ដែលមានប្រយោជន៍សម្រាប់សុខភាពអ្នកជំងឺ។
ការស្រាវជ្រាវបង្ហាញថា អាហារសម្បូរប្រូតេអ៊ីនពីត្រីមានសមត្ថភាពធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវការរំលាយអាហារជាតិស្ករក្នុងរាងកាយ ជួយកាត់បន្ថយការរលាក។
អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមអាចពិចារណាបន្ថែមត្រី 6 ប្រភេទនេះទៅក្នុងរបបអាហាររបស់ពួកគេដើម្បីបង្កើនសុខភាពរបស់ពួកគេ។
ត្រីឆ្ពិន
ត្រីឆ្ពិន មានផ្ទុកនូវប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើន ដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ និងចិញ្ចឹមលំពែង និងក្រពះ។
ការស្រាវជ្រាវបង្ហាញថា ត្រីសម្បូរប្រូតេអ៊ីនដូចជាត្រីឆ្ពិន មានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការកាត់បន្ថយភាពធន់នឹងអាំងស៊ុយលីន ជួយបង្កើនសមត្ថភាពគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម។
ការផ្សំត្រីជាមួយតៅហ៊ូជួយកាត់បន្ថយជាតិស្ករក្នុងឈាមបានប្រសើរជាងមុន ព្រោះតៅហ៊ូមានផ្ទុកសារធាតុ isoflavones ច្រើន ដែលជាសារធាតុដែលធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវភាពប្រែប្រួលអាំងស៊ុយលីន។
ត្រីទីឡាព្យ៉ា
ត្រីទីឡាព្យ៉ា មានកាឡូរីទាប មានជាតិខ្លាញ់ទាប ប៉ុន្តែមានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់។ នេះជាអាហារដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម។
យោងតាមក្រសួងកសិកម្មសហរដ្ឋអាមេរិក ត្រីទីឡាព្យ៉ាចំហុយ 100 ក្រាមអាចផ្តល់ 137 កាឡូរី និងច្រើនជាង 28 ក្រាមនៃប្រូតេអ៊ីន។ ត្រីប្រភេទនេះងាយរកទិញ មានតម្លៃទាប និងស័ក្តិសមសម្រាប់មនុស្សជាច្រើន។
ត្រី sea bass
ត្រី sea bass ក៏ជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមផងដែរ។ វាផ្តល់នូវប្រូតេអ៊ីន ខ្លាញ់ល្អ វីតាមីន A និង B និងសារធាតុរ៉ែដូចជា កាល់ស្យូម ផូស្វ័រ ប៉ូតាស្យូម ស័ង្កសី ដែលចិញ្ចឹមតម្រងនោម និងលំពែង។
ការសិក្សាមួយដែលត្រូវបានចេញផ្សាយនៅក្នុងទស្សនាវដ្តី Nutrition & Metabolism បានរកឃើញថាត្រីដូចជាត្រី sea bass ជួយកាត់បន្ថយការរលាករ៉ាំរ៉ៃ។ ទន្ទឹមនឹងនេះ ការរលាករ៉ាំរ៉ៃគឺជាមូលហេតុមួយនៃបញ្ហាមេតាបូលីសចំពោះអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
ត្រីក្អែកពណ៌លឿង
ក្អែកលឿងផ្តល់ប្រូតេអ៊ីន ខ្លាញ់ល្អ និងវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើនដែលចាំបាច់សម្រាប់រាងកាយ។ ត្រីប្រភេទនេះមានឥទ្ធិពលជួយបំប៉នឈាមយិន លំពែង និងក្រពះ។
ការសិក្សាមួយដែលត្រូវបានចេញផ្សាយនៅក្នុង Journal of Diabetes Research បង្ហាញថា ត្រីដែលសម្បូរទៅដោយអូមេហ្គា 3 ដូចជា ក្អែកលឿង ជួយបង្កើនភាពប្រែប្រួលអាំងស៊ុយលីន គាំទ្រការគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម។ លើសពីនេះ ខ្លាញ់ឆ្អែតនៅក្នុងត្រីជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ដែលជាបញ្ហាដែលអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមតែងតែជួបប្រទះ។
ត្រីសាលម៉ុន
ត្រីសាលម៉ុនសម្បូរទៅដោយអូមេហ្គា 3 ល្អសម្រាប់បេះដូង ជួយកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម កាត់បន្ថយការរលាក និងធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវការរំលាយអាហារក្នុងរាងកាយ។
ការស្រាវជ្រាវពីសមាគមជំងឺទឹកនោមផ្អែមអាមេរិកបង្ហាញថាអាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា 3 នៅក្នុងត្រីសាលម៉ុនក៏ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវសមត្ថភាពរបស់រាងកាយក្នុងការឆ្លើយតបទៅនឹងអាំងស៊ុយលីនកាត់បន្ថយជាតិស្ករក្នុងឈាមចំពោះអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
លើសពីនេះ ការបន្ថែមអាហារដែលសម្បូរទៅដោយអូមេហ្គា 3 ដូចជាត្រីសាលម៉ុន ក៏ផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សរសៃឈាមបេះដូង ជួយការពារផលវិបាកទាក់ទងនឹងសរសៃឈាមបេះដូងចំពោះអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម៕