អត្ថបទនេះនឹងជួយអ្នកឱ្យយល់កាន់តែច្បាស់អំពីអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពរបស់ម្នាស់។
អត្ថប្រយោជន៍នៃការទទួលទានម្នាស់
គាំទ្រដល់ការរំលាយអាហារងាយស្រួល
ម្នាស់មានប្រយោជន៍សម្រាប់អ្នកដែលមានការលំបាកក្នុងការផលិតអង់ស៊ីមរំលាយអាហារបានគ្រប់គ្រាន់ដោយសារតែលំពែងមិនគ្រប់គ្រាន់។
កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក
ការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា អង់ស៊ីម bromelain ដែលមាននៅក្នុងផ្លែម្នាស់មានសមត្ថភាពទប់ស្កាត់ការលូតលាស់នៃកោសិកាមហារីក រួមទាំងមហារីកសុដន់ មហារីកស្បែក និងមហារីកដែលទាក់ទងនឹងបំពង់ទឹកប្រមាត់ និងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។ ជាពិសេស bromelain ក៏ជួយដល់ប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ បង្កើនការផលិតកោសិកាឈាមស ជួយការពារការកកើត និងបំផ្លាញកោសិកាមហារីក។
ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងប្រឆាំងនឹងការរលាក
ម្នាស់មានវីតាមីន សារធាតុរ៉ែ និងអង់ស៊ីមជាច្រើនដូចជា bromelain ដែលមានសមត្ថភាពបង្កើនភាពធន់ និងការពារប្រតិកម្មរលាក។ ការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា កុមារដែលទទួលទានម្នាស់មានហានិភ័យទាបនៃការឆ្លងមេរោគ និងបាក់តេរីជាងកុមារដែលមិនទទួលទានម្នាស់។
កាត់បន្ថយរោគសញ្ញារលាកសន្លាក់
ការសិក្សាបានបង្ហាញថា អង់ស៊ីម bromelain មានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាក ជួយកាត់បន្ថយរោគសញ្ញាទាក់ទងនឹងជំងឺរលាកសន្លាក់ រួមទាំងជំងឺរលាកសន្លាក់ឆ្អឹង៕