សាច់គោមានតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភខ្ពស់ ប៉ុន្តែមិនស័ក្តិសមសម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺមួយចំនួននោះទេ។
អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពរបស់សាច់គោ
សាច់គោមានផ្ទុកនូវប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន B6 ជាតិដែក វីតាមីន B12 និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើនដែលជួយបង្កើនថាមពល បង្កើតឈាមឡើងវិញក្នុងរាងកាយ និងជួយដល់ការលូតលាស់សាច់ដុំ។ នេះជាអាហារដែលមិនអាចខ្វះបានក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នកហាត់ប្រាណ និងត្រូវការសាច់ដុំ។ ការបន្ថែមសាច់ជាវិធីមួយដើម្បីផ្តល់នូវប្រភពថាមពលដ៏សម្បូរបែបសម្រាប់រាងកាយសម្រាប់សកម្មភាពខ្លាំងក្លា។
សាច់គោនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព ប៉ុន្តែមិនមែនគ្រប់គ្នាគួរទទួលទានអាហារនេះទេ។
អ្នកដែលមានជំងឺមួយក្នុងចំណោមជំងឺទាំង៥នេះមិនគួរបរិភោគសាច់គោទេ
-អ្នកដែលមានជំងឺលើសឈាម
អ្នកដែលមានជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាមមិនគួរទទួលទានប្រូតេអ៊ីនច្រើនពេកទេ។ ទន្ទឹមនឹងនេះ សាច់គោមានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ សូម្បីតែសាច់ច្រើនប្រភេទផ្សេងទៀត។ ដូច្នេះហើយ អ្នកដែលមានជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម គួរតែកំណត់ការទទួលទានសាច់គោ ដើម្បីរក្សាលំនឹងសុខភាព និងមិនធ្វើឱ្យជំងឺកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។
-អ្នកដែលមានសម្ពាធឈាមខ្ពស់
សាច់គោមានបរិមាណច្រើននៃជាតិខ្លាញ់ឆ្អែត ដែលអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាពអ្នកដែលមានប្រវត្តិជំងឺលើសឈាម។
-អ្នកដែលមានដុំសាច់ក្នុងស្បូន
ស្ត្រីដែលមានដុំសាច់ក្នុងស្បូនគួរតែកំណត់ការទទួលទានសាច់គោ ព្រោះអាហារនេះអាចបង្កើនអរម៉ូន រួមទាំងអរម៉ូនអ៊ឹស្ត្រូសែន ដែលប៉ះពាល់ដល់ដុំសាច់។
-អ្នកដែលមានជំងឺរលាកសន្លាក់
សាច់គោមានជាតិប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ ហើយមិនស័ក្តិសមនឹងអ្នកមានជំងឺរលាកសន្លាក់ទេ។
អ្នកដែលមានជំងឺនេះ ហើយបរិភោគសាច់គោនឹងធ្វើឱ្យរាងកាយផលិតអាស៊ីតច្រើន ។ អាស៊ីតទាំងនេះនឹងធ្វើឱ្យរាងកាយត្រូវការសារធាតុរ៉ែបន្ថែមដូចជាកាល់ស្យូមដើម្បីបន្សាប។ ប្រសិនបើអ្នកមិនបន្ថែមជាតិកាល់ស្យូមគ្រប់គ្រាន់ទេ រាងកាយនឹងដកកាល់ស្យូមចេញពីឆ្អឹងដើម្បីរក្សាតុល្យភាព។ នៅពេលនោះប្រព័ន្ធគ្រោងឆ្អឹងនឹងរងផលប៉ះពាល់យ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរ។ នេះរឹតតែបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់អ្នកដែលមានជំងឺរលាកសន្លាក់ និងជំងឺពុកឆ្អឹង។
-អ្នកដែលមានគ្រួសក្នុងតម្រងនោម
អ្នកដែលមានគ្រួសក្នុងតម្រងនោមគួរតែកំណត់ការទទួលទានសាច់គោ ព្រោះវាមានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ ដែលអាចបង្កើនបរិមាណ oxalate ក្នុងទឹកនោម បង្កើនហានិភ័យនៃការបង្កើតក្រួស។
អាស្រ័យលើរបបអាហារ មនុស្សម្នាក់ៗអាចកែសម្រួលបរិមាណនៃការទទួលទានសាច់គោបានសមស្រប។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកមិនគួរញ៉ាំសាច់គោឆ្អិនលើសពី 500 ក្រាមក្នុងមួយសប្តាហ៍។ លើសពីនេះ កុំបរិភោគសាច់គោឆៅ ដើម្បីជៀសវាងហានិភ័យនៃតេនញ៉ា និងប៉ារ៉ាស៊ីត៕