ការបន្ថែមរមៀតបន្តិចទៅក្នុងអាហាររបស់អ្នកនឹងមិនត្រឹមតែធ្វើឱ្យអាហារកាន់តែមានភាពទាក់ទាញប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងផ្តល់ឱ្យរាងកាយរបស់អ្នកនូវសារធាតុចិញ្ចឹមដែលវាត្រូវការផងដែរ។
ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៍ ៧ យ៉ាងនៃរមៀត៖
- រមៀតមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាក
ប្រសិនបើសាច់ដុំរបស់អ្នកងាយនឹងឈឺ ហើយសន្លាក់របស់អ្នកមានការឈឺចាប់ជាប្រចាំ អ្នកគួរតែព្យាយាមបន្ថែមរមៀតទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក។
រមៀតមានផ្ទុកសារធាតុសកម្មជីវសាស្ត្រហៅថា curcumin ដែលដើរតួជាថ្នាំបំបាត់ការឈឺចាប់ និងអាចជួយកាត់បន្ថយការរលាក និងបន្ថយការឈឺចាប់ទូទៅ។
- រមៀតសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម
រមៀតមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើនដែលជួយប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរីនៅក្នុងខ្លួនរបស់អ្នក។ រ៉ាឌីកាល់សេរី គឺជាម៉ូលេគុលដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ ដែលអាចបង្កឱ្យមានភាពតានតឹងអុកស៊ីតកម្ម និងបំផ្លាញកោសិការបស់អ្នក។
Curcumin ជួយបន្សាបរ៉ាឌីកាល់សេរីទាំងនេះ កាត់បន្ថយការខូចខាតអុកស៊ីតកម្ម។ ប្រសិទ្ធភាពប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនេះបន្ថយដំណើរការនៃភាពចាស់ និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺជាច្រើន។
- រមៀតជួយបន្ថយការឈឺចាប់
ប្រសិនបើអ្នកធ្លាប់មានការឈឺចាប់ជាប់រហូតដែលមិនបាត់ទៅនោះ រមៀតអាចជួយបាន។
រមៀតមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាក ហើយសារធាតុ curcumin អាចជួយបន្ថយការឈឺចាប់ ជាពិសេសការឈឺសន្លាក់ និងឈឺសាច់ដុំ។
- រមៀតជួយពង្រឹងមុខងារថ្លើម
អត្ថប្រយោជន៍មួយទៀតនៃរមៀតគឺឥទ្ធិពលវិជ្ជមានរបស់វាទៅលើមុខងារថ្លើម។ ថ្លើមរបស់អ្នកគឺជាសរីរាង្គដ៏សំខាន់មួយនៅក្នុងរាងកាយដែលធ្វើការយ៉ាងលំបាកក្នុងការត្រងជាតិពុល។
Curcumin នៅក្នុងរមៀត ត្រូវបានគេបង្ហាញថា បង្កើនមុខងារថ្លើម ដោយបង្កើនការផលិតទឹកប្រមាត់ ដែលជួយបំបែកខ្លាញ់ និងកម្ចាត់ជាតិពុល។
- រមៀតជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក
មែនហើយ រមៀតមានសមត្ថភាពកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក និងធ្វើឲ្យសុខភាពទូទៅប្រសើរឡើង។
វាអាចជួយរារាំងការវិវត្ត និងការលូតលាស់នៃកោសិកាមហារីក។
- រមៀតជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ
រមៀតត្រូវបានគេស្គាល់ថាជួយជំរុញដល់ការផលិតទឹកប្រមាត់ ដែលអាចជួយរំលាយជាតិខ្លាញ់បានលឿន និងកាត់បន្ថយការរលាកពោះវៀន។
លក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងប្រឆាំងនឹងការរលាករបស់រមៀត អាចជួយសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ និងកាត់បន្ថយរោគសញ្ញានៃជំងឺរំលាយអាហារ ដូចជាជម្ងឺរលាកពោះវៀនធំ (IBS)។
- រមៀតជួយបង្កើនការចងចាំ
Curcumin មិនត្រឹមតែជួយដល់សុខភាពរាងកាយរបស់អ្នកប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏ជួយបង្កើននូវការចងចាំផងដែរ។
វាជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការរលាក និងការខូចខាតអុកស៊ីតកម្មដែលអាចដើរតួនាទីក្នុងជំងឺភ្លេចភ្លាំង៕