ខ្ញីគឺជាអាហារសុខភាព។ មិនថាស្រស់ ស្ងួត ឬម្សៅទេ ការបន្ថែមខ្ញីទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក អាចផ្តល់ផលអស្ចារ្យសម្រាប់សុខភាពទូទៅរបស់អ្នក។
ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពរបស់ខ្ញី៖
-បង្កើនការរំលាយអាហារ កាត់បន្ថយការហើមពោះ៖ នេះ ជាអត្ថប្រយោជន៍ដ៏គួរឱ្យកត់សម្គាល់បំផុតមួយនៃខ្ញី។ ខ្ញីជួយជំរុញទឹកមាត់ ទឹកប្រមាត់ និងអង់ស៊ីមក្រពះអំឡុងពេលរំលាយអាហារ។ ក្នុងការធ្វើដូច្នេះ សមាសធាតុ gingerol ដែលមាននៅក្នុងខ្ញី នឹងបង្កើនល្បឿនការរំលាយអាហារ ។ ដូច្នេះការផឹកតែខ្ញីមួយពែង ឬគ្រាន់តែទំពារខ្ញីស្រស់មួយដុំមុនពេលញ៉ាំអាហារក៏អាចបង្កើនការរំលាយអាហារ និងកាត់បន្ថយភាពមិនស្រួលផងដែរ។
-ការពារជំងឺផ្តាសាយ៖ យើងតែងតែប្រឈមមុខនឹងមេរោគ និងការឆ្លងផ្សេងៗជាច្រើន ហើយជំងឺមួយក្នុងចំណោមជំងឺទូទៅបំផុតដែលមនុស្សតែងតែជួបប្រទះ គឺជំងឺគ្រុនផ្តាសាយ។ ជំងឺផ្តាសាយអាចបណ្តាលឱ្យមានរោគសញ្ញាជាច្រើនដូចជា គ្រុនក្តៅ ឈឺក្បាល ឈឺខ្លួន និងអស់កម្លាំង។ ទោះបីជាមានថ្នាំជាច្រើនដើម្បីព្យាបាលជំងឺផ្តាសាយក៏ដោយ ឱសថធម្មជាតិដូចជាខ្ញីក៏មានប្រសិទ្ធភាពខ្លាំងដែរ។ នេះគឺដោយសារតែលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងមេរោគ និងប្រឆាំងនឹងការរលាករបស់ខ្ញី។
-ការពារជំងឺទឹកនោមផ្អែម៖ ខ្ញីត្រូវបានគេបង្ហាញថាអាចជួយបន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម និងជួយគ្រប់គ្រងការឆ្លើយតបអាំងស៊ុយលីនចំពោះអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរតែពិភាក្សាជាមួយគ្រូពេទ្យអំពីការទទួលទានដែលបានណែនាំ។
អ្នកដែលប្រើថ្នាំបញ្ចុះឈាម គួរតែប្រយ័ត្នពេលប្រើខ្ញី ព្រោះខ្ញីអាចបង្កើនហានិភ័យនៃការហូរឈាម។
អ្នកក៏គួរតែទៅពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យរបស់អ្នកផងដែរ ប្រសិនបើអ្នកកំពុងប្រើថ្នាំបញ្ចុះសម្ពាធឈាម ព្រោះខ្ញីអាចបន្ថយសម្ពាធឈាម ដែលអាចបណ្តាលឱ្យបេះដូងលោតមិនទៀងទាត់។
-ធ្វើឱ្យសុខភាពបេះដូងប្រសើរឡើង៖ ជំងឺបេះដូងគឺជាមូលហេតុមួយក្នុងចំណោមមូលហេតុទូទៅបំផុតនៃការស្លាប់នៅទូទាំងពិភពលោក។ យោងតាមការសិក្សាមួយចំនួន ខ្ញីអាចកាត់បន្ថយកម្រិត LDL – ទាំងនេះគឺជាកូលេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ដែលបង្កើតជាមូលដ្ឋានហានិភ័យដ៏សំខាន់សម្រាប់ជំងឺបេះដូង។
លើសពីនេះ ខ្ញីក៏ជួយបង្កើនចរាចរឈាម និងកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម ដោយហេតុនេះកាត់បន្ថយសម្ពាធលើបេះដូងរបស់អ្នក។ ការបង្កើនការទទួលទានខ្ញីជួយរក្សាបេះដូងរបស់អ្នកឱ្យមានសុខភាពល្អ និងការពារជំងឺផ្សេងៗដែលអាចកើតឡើងដោយសារជំងឺបេះដូង៕