ពោតបារាំង មិនត្រឹមតែមានតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភដ៏ខ្ពស់ប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងល្អសម្រាប់សុខភាព និងអ្នកមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
អត្ថប្រយោជន៍មួយចំនួននៃពោតបារាំងមានដូចខាងក្រោម៖
1.សន្ទស្សន៍ glycemic ទាប
ពោតបារាំង មានសន្ទស្សន៍ glycemic ទាបដែលមានន័យថា វាអាចជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម ដោយការពារការកើនឡើងយ៉ាងឆាប់រហ័ស។
2.មាតិកាជាតិសរសៃខ្ពស់
ជាតិសរសៃនៅក្នុង ពោតបារាំង ជួយពន្យឺតការរំលាយអាហារ និងការស្រូបយកកាបូអ៊ីដ្រាត ដែលអាចជួយកាត់បន្ថយការកើនឡើងជាតិស្ករក្នុងឈាមបន្ទាប់ពីអាហារ។
3.សម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម
ពោតបារាំង មានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលអាចជួយការពារកោសិកាពីការខូចខាត ដែលបណ្តាលមកពីជាតិស្ករក្នុងឈាមខ្ពស់។
4.អាចធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវភាពប្រែប្រួលអាំងស៊ុយលីន
ពោតបារាំង អាចបង្កើនភាពប្រែប្រួលអាំងស៊ុយលីន ជួយឱ្យរាងកាយប្រើប្រាស់អាំងស៊ុយលីនកាន់តែមានប្រសិទ្ធភាព។ អាំងស៊ុយលីនមានសារៈសំខាន់ព្រោះវាជាអរម៉ូនដែលជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម៕