ទឹកផ្លែឈើខាងក្រោមជួយដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់ដែលលើសបានយ៉ាងល្អ៖
ទឹកផ្លែប៉ោម គីវី និងស្ពៃស្ពីណាច
ល្បាយនៃទឹកផ្លែប៉ោម គីវី និងស្ពៃស្ពីណាច មានអត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់អ្នកសម្រកទម្ងន់។ ផ្លែប៉ោមសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ ជាពិសេសសារជាតិ pectin ដែលជួយកម្ចាត់ជាតិខ្លាញ់នៅជុំវិញពោះ។ ជាមួយគ្នានេះដែរ ផ្លែគីវីមានផ្ទុកនូវវីតាមីន C យ៉ាងច្រើន ដែលទ្រទ្រង់ដល់អុកស៊ីដកម្មខ្លាញ់។ ស្ពៃស្ពីណាច មានកាឡូរីទាប និងសម្បូរជាតិសរសៃ ដើម្បីជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ និងរក្សាទម្ងន់ឱ្យមានស្ថេរភាព។
ទឹកត្រសក់ និងខ្ញី
ទឹកត្រសក់ និងខ្ញី រួមចំណែកក្នុងការផ្តល់ជាតិទឹកដល់រាងកាយ ជំរុញដំណើរការដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់។ អ្នកគួរតែប្រើភេសជ្ជៈនេះនៅពេលព្រឹក។ ជាមួយគ្នានេះដែរ ត្រសក់មានកាឡូរីទាប មានសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗដូចជា ម៉ាញេស្យូម ប៉ូតាស្យូម និងជាតិសរសៃ ជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម ធ្វើឱ្យពួកវាជាអាហារសមរម្យសម្រាប់ការសម្រកទម្ងន់។ ក្រៅពីនេះ ត្រសក់ក៏មានផ្ទុកនូវសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម មានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាក និងកាត់បន្ថយការហើមពោះផងដែរ។ រីឯខ្ញីលើកកម្ពស់ការរំលាយអាហារ។
ទឹកផ្លែប៉ោម និងត្រសក់
នៅក្នុងសមាសភាពនៃទឹកផ្លែប៉ោម ការផ្សំផ្លែប៉ោមជាមួយត្រសក់ធ្វើឱ្យភេសជ្ជៈមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងបង្កើនសមត្ថភាពដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់។ ជាមួយគ្នានេះដែរ ផ្លែប៉ោមសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ ជំរុញអារម្មណ៍ឆ្អែត ខណៈត្រសក់បន្ថែមទឹក ជំរុញការរំលាយអាហារ។
ក្រៅពីការរក្សារាងឲ្យស្លីមហើយ ផ្លែប៉ោមក៏មានទំនាក់ទំនងទៅនឹងការកាត់បន្ថយហានិភ័យជំងឺបេះដូង និងកូលេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាម។ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនៅក្នុងផ្លែប៉ោមជួយប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីកសួត មហារីកសុដន់ និងមហារីកក្រពះពោះវៀន។ ផ្លែឈើនេះក៏សម្បូរទៅដោយសារធាតុ flavonoid epicatechin ដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹមដែលអាចកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម។ ទឹកនេះមានភាពស្រស់ស្រាយ និងស័ក្តិសមសម្រាប់ប្រើក្រោយពេលហាត់ប្រាណ។
ទឹកត្រឡាច
សមាសភាពនៃទឹកត្រឡាចមានកាឡូរីទាប និងមានជាតិទឹកខ្ពស់ ជំរុញការបន្សាបជាតិពុលក្នុងរាងកាយ និងកម្ចាត់ជាតិពុល។ ការទទួលទានទឹកត្រឡាច នាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព និងជួយដល់ការសម្រកទម្ងន់។ ទឹកត្រឡាច ក៏សម្បូរជាតិសរសៃ ជួយដល់ការរំលាយអាហារ និងបង្កើនអារម្មណ៍ឆ្អែត។ ពីទីនោះ អ្នកដែលចង់សម្រកទម្ងន់ ទទួលទានអាហារសម្រន់តិច កាត់បន្ថយការឡើងទម្ងន់យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
ទឹកស្ពៃស្ពីណាច ត្រសក់ ក្រូចឆ្មា
សមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភនៃស្ពៃស្ពីណាច គឺសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ជាពិសេស beta-carotene ដែលជាប្រភពនៃវីតាមីន A និងសារធាតុរ៉ែ។ ជាមួយគ្នានេះ ទឹកផ្លែឈើប្រភេទនេះ ប្រសិនបើទទួលទានជាប្រចាំ អាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការឆ្លងមេរោគផ្លូវដង្ហើម និងជំនួយដល់សុខភាពសួត។ ការបន្ថែមទឹកក្រូចឆ្មាផ្តល់វីតាមីន C និងបង្កើនសមត្ថភាពរបស់រាងកាយក្នុងការដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់។ ពួកគេក៏ជំរុញអង់ស៊ីមបន្សាបជាតិពុលក្នុងថ្លើម និងគាំទ្រដល់ការផលិតទឹកប្រមាត់ ដែលជួយបំបែកខ្លាញ់នៅក្នុងថ្លើមបានយ៉ាងល្អ៕