ការរំលងអាហារពេលល្ងាចក្នុងរយៈពេលយូរអាចបង្កើតហានិភ័យសុខភាពធ្ងន់ធ្ងរជាច្រើនដូចជា៖
-ហានិភ័យនៃកង្វះអាហារូបត្ថម្ភ
ការមិនទទួលទានអាហារពេលល្ងាចអាចនាំឱ្យខ្វះសារធាតុចិញ្ចឹម បង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង និងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល ព្រមទាំងបង្កើនអត្រាមរណភាពពី ១៦% ទៅ ១៩%។
-ឥទ្ធិពលលើការគេង និងជាតិស្ករក្នុងឈាម
នៅពេលរំលងអាហារពេលល្ងាច រាងកាយអាចមានអារម្មណ៍ឃ្លាន ដែលជាហេតុប៉ះពាល់អវិជ្ជមានដល់គុណភាពនៃការគេង។ កម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមធ្លាក់ចុះអាចនាំឱ្យមានអារម្មណ៍មិនល្អនៅព្រឹកបន្ទាប់ ខណៈពេលដែលប្រព័ន្ធការពាររាងកាយចុះខ្សោយផងដែរ។
-កាត់បន្ថយការរំលាយអាហារ និងខ្សោយសាច់ដុំ
ប្រសិនបើរាងកាយមិនទទួលបានអាហារក្នុងរយៈពេល 10 ម៉ោង នាំឱ្យមានការថយចុះយ៉ាងខ្លាំងនៃការរំលាយអាហារ បណ្តាលឱ្យរាងកាយប្រើប្រាស់កាឡូរីតិច និងនាំឱ្យសាច់ដុំចុះខ្សោយភាគច្រើន។ ហើយនៅពេលដែលតម្លៃមេតាបូលីសមូលដ្ឋានថយចុះ ហានិភ័យនៃការឡើងទម្ងន់កាន់តែខ្ពស់។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ប្រសិនបើអ្នកបន្តរក្សាទម្លាប់អាហារពេលល្ងាចធម្មតា តួលេខរបស់អ្នកនឹងងើបឡើងវិញយ៉ាងងាយស្រួល។
ការអនុវត្តសមហេតុផលគឺរៀបចំអាហារ 3 ពេលក្នុងមួយថ្ងៃជាប្រចាំ។ អ្នកដែលចង់សម្រកទម្ងន់ គួរពិចារណាកាត់បន្ថយការទទួលទានកាឡូរីរបស់ខ្លួននៅក្នុងអាហារទាំងបីពេល ជាជាងរំលងអាហារពេលព្រឹក ឬអាហារពេលល្ងាច៕