ចូលចិត្តកាហ្វេ តែបារម្ភពីផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពមែនទេ? កុំបារម្ភ ជាមួយនឹងគន្លឹះទាំង 6 ខាងក្រោមនេះ អ្នកអាចពិសាកាហ្វេដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់បានទាំងស្រុងដោយមិនខ្វល់ពីសុខភាព។
ជៀសវាងជាតិកាហ្វេអ៊ីនបន្ទាប់ពីម៉ោង 2 រសៀល
កាហ្វេគឺជាប្រភពនៃជាតិកាហ្វេអ៊ីនធម្មជាតិមួយនៅក្នុងរបបអាហារ។ ជាតិកាហ្វេអ៊ីនគឺជាសារធាតុរំញោច ផ្តល់ថាមពល និងជួយបង្កើនការប្រុងប្រយ័ត្ននៅពេលអ្នកមានអារម្មណ៍អស់កម្លាំង។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ការទទួលទានកាហ្វេយឺតនៅពេលថ្ងៃអាចប៉ះពាល់ដល់គុណភាពនៃការគេង។ ការគេងមិនលក់មានទំនាក់ទំនងនឹងបញ្ហាសុខភាពធ្ងន់ធ្ងរជាច្រើន។
អាស្រ័យហេតុនេះ គួរចៀសវាងការផឹកកាហ្វេនៅពេលរសៀល។ ប្រសិនបើអ្នកពិតជាត្រូវការភេសជ្ជៈមួយពែង សូមពិចារណាជ្រើសរើសជម្រើសដែលគ្មានជាតិកាហ្វេអ៊ីន ឬសាកល្បងតែ ព្រោះជាធម្មតាតែមានជាតិកាហ្វេអ៊ីនទាបជាងកាហ្វេ។
គួរកត់សម្គាល់ថាមិនមែនគ្រប់គ្នាមានប្រតិកម្មដូចគ្នាចំពោះជាតិកាហ្វេអ៊ីននោះទេ។ មនុស្សមួយចំនួននៅតែអាចគេងលក់ស្រួល បើទោះជាពួកគេទទួលទានកាហ្វេយឺតនៅពេលថ្ងៃក៏ដោយ។
កំណត់បរិមាណជាតិស្ករក្នុងកាហ្វេ
កាហ្វេមានសុខភាពល្អ ប៉ុន្តែការបន្ថែមស្ករច្រើនពេកអាចប្រែក្លាយវាទៅជាភេសជ្ជៈមិនល្អចំពោះសុខភាព។ ស្ករបន្ថែមត្រូវបានគេចាត់ទុកជាសារធាតុផ្សំដែលមិនល្អបំផុតក្នុងរបបអាហារទំនើប។
មាតិកា fructose ខ្ពស់នៅក្នុងជាតិស្ករត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងបញ្ហាសុខភាពធ្ងន់ធ្ងរជាច្រើនរួមទាំងការធាត់ និងជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
កំណត់ការប្រើប្រាស់កាហ្វេរបស់អ្នក
ការផឹកកាហ្វេក្នុងកម្រិតមធ្យមមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព ប៉ុន្តែការទទួលទានច្រើនពេកអាចកាត់បន្ថយអត្ថប្រយោជន៍ទាំងនោះបាន។ ការទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីនច្រើនពេកអាចបណ្តាលឱ្យមានផលប៉ះពាល់ដែលមិនចង់បានជាច្រើន។
អ្នកមិនគួរទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីនលើសពី 2.5 មីលីក្រាមក្នុងមួយគីឡូក្រាមនៃទំងន់រាងកាយក្នុងមួយថ្ងៃនោះទេ។
ការផឹកកាហ្វេគឺជាសកម្មភាពមួយដែលត្រូវធ្វើដោយតុល្យភាពរវាងអត្ថប្រយោជន៍ និងហានិភ័យ។ ស្តាប់រាងកាយរបស់អ្នកហើយត្រូវប្រាកដថាអ្នកមិនលើសពីបរិមាណជាតិកាហ្វេអ៊ីនដែលអ្នកអាចទ្រាំបាន។
បន្ថែមកាកាវបន្តិចទៅកាហ្វេ
កាកាវគឺជាប្រភពដ៏សម្បូរបែបនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពជាច្រើន រួមទាំងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងផងដែរ។ ដើម្បីបង្កើនរសជាតិកាហ្វេរបស់អ្នក សូមសាកល្បងបន្ថែមម្សៅកាកាវ។ ការរួមបញ្ចូលគ្នានេះមិនត្រឹមតែនាំមកនូវរសជាតិឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងជួយបង្កើនតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភនៃភេសជ្ជៈដែលអ្នកចូលចិត្តផងដែរ៕