អ្នកបោះបង់អាហារព្រឹកជាប្រចាំ មានលទ្ធភាពស្លា.ប់ដោយសារកើតជំងឺបេះដូងខ្ពស់ ជាងធម្មតាជិត២ដង បើប្រៀបនឹងអ្នកបរិភោគអាហារព្រឹករាល់ថ្ងៃ ។
តាមការស្រាវជ្រាវ ដែលបានផ្សាយលើទស្សនាវដ្តីសរសៃឈាមបេះដូងអាមេរិក បានឱ្យដឹងថា ការបោះបង់អាហារព្រឹកជាសញ្ញាមួយនៃរបៀបរស់នៅមិនត្រឹមត្រូវ។ អ្នកដែលមិនបរិភោគអាហារព្រឹក គឺមានហានិភ័យស្លាប់ ដោយសារងាយកើតជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ខ្ពស់ជាង ៨៧% ប្រៀបនឹងអ្នកបរិភោគរាល់ថ្ងៃ។ បោះបង់ចោលអាហារព្រឹកមានពាក់ព័ន្ធដល់ការផ្លាស់ប្តូររសជាតិ និងបន្ថយអារម្មណ៍ឆ្អែត, កើនសម្ពាធឈាម និងការប្រែប្រួលដ៏គ្រោះថ្នាក់អំពីកម្រិតលីពីត ។
ការស្រាវជ្រាវបង្ហាញថា អ្នកបរិភោគអាហារពេលព្រឹកគ្រប់គ្រាន់មានទម្ងន់ខ្លួនសមស្រប និងសុខភាពល្អជាង។ ហើយអ្នកបោះបង់ចោលអាហារពេលព្រឹក នោះច្រើនបរិភោគអាហារបន្ទាប់បន្សំច្រើនជាង, ស្រូបយកកាឡូរីច្រើនជាង ក្នុងពេលអង្គុយធ្វើការនៅនឹងកន្លែង មិនតែប៉ុណ្ណោះគឺឃ្លានជាងនៅពេលយប់ ។
ក្រៅពីនេះ ការមិនបរិភោគអាហារព្រឹកអាចធ្វើឲ្យជាតិស្ករក្នុងឈាមមិនស្ថិរភាព និងងាយមានហានិភ័យកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទ២ ទៀតផង៕