អាហារទាំងនេះមានសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗជាច្រើនសម្រាប់រាងកាយ នាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព និងមិនបណ្តាលឱ្យឡើងទម្ងន់។
ណាតូ
ណាតូគឺជាម្ហូបសាមញ្ញមួយរបស់ជប៉ុន។ វាគឺជាសណ្តែកសៀងដែលមានជាតិ fermented មានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ និងមានកាឡូរី និងជាតិស្ករទាប។ ប្រូតេអ៊ីនជាវត្ថុធាតុដើមនៃសាច់ដុំ ជួយបង្កើនអត្រាមេតាបូលីសមូលដ្ឋានក្នុងរាងកាយ ជួយឱ្យសាច់ដុំរឹងមាំ។
លើសពីនេះ ណាតូក៏ជាអាហារសម្បូរជាតិសរសៃ និងប្រូបាយអូទិកផងដែរ។ គ្រឿងផ្សំទាំងនេះជួយគ្រប់គ្រងបរិយាកាសពោះវៀន ជួយឱ្យចលនាពោះវៀនដំណើរការបានរលូន និងជួយដល់ការរំលាយអាហារក្នុងរាងកាយ។
នៅពេលយប់ ឈាមមានទំនោរឡើងក្រាស់ ដោយសារបរិមាណទឹកដែលរាងកាយស្រូបយកត្រូវបានកាត់បន្ថយ។ ការញ៉ាំណាតូនៅពេលល្ងាចក៏ជាវិធីមួយដែលជួយឱ្យឈាមរត់បានល្អដែរ។
ផ្លែគីវី
គីវី ជាផ្លែឈើដែលសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ និងវីតាមីន C ជាពិសេស ជាតិសរសៃ គ្រប់គ្រងបរិយាកាសពោះវៀន ជួយឱ្យការរំលាយអាហារប្រព្រឹត្តទៅបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ វីតាមីន C មានឥទ្ធិពលប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ការពារភាពចាស់នៃស្បែក និងធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវភាពយឺតនៃស្បែក។ អំឡុងពេលគេង រាងកាយបញ្ចេញអរម៉ូនលូតលាស់។ សារធាតុនេះផ្សំជាមួយវីតាមីន C ជួយឱ្យស្បែកមើលទៅក្មេងជាងវ័យ និងស្រស់ស្អាតជាងមុន។
គីមឈី
គីមឈីគឺជាអាហារដែលមានជាតិ fermented ដែលសម្បូរទៅដោយសារធាតុ probiotics និងជាតិសរសៃ។ វាមានប្រយោជន៍សម្រាប់សកម្មភាពរំលាយអាហាររបស់រាងកាយ។ លើសពីនេះទៀត គីមឈី ជាធម្មតាមានបរិមាណម្ទេស។ ម្ទេសមានផ្ទុកសារធាតុ capsaicin ដែលមានប្រសិទ្ធភាពដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់ ជំរុញរាងកាយឱ្យបញ្ចេញ adrenaline ធ្វើឱ្យអង់ស៊ីមរំលាយជាតិខ្លាញ់សកម្ម និងដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់ដែលប្រមូលផ្តុំនៅក្នុងខ្លួន។
ចំណាំថា គីមឈី ច្រើនតែមានអំបិលច្រើន ដូច្នេះញ៉ាំតែក្នុងបរិមាណជាក់លាក់មួយ កុំពិសារច្រើនពេក៕