អាហារខាងក្រោមនេះធ្វើឱ្យក្រពះធ្វើការខ្លាំង បញ្ចេញជាតិអាស៊ីតច្រើន បង្កឱ្យកើតដំបៅក្រពះ និងឈឺក្រពះ។
អាហារហឹរក្តៅ
យោងតាមអ្នកជំនាញផ្នែករំលាយអាហារ អាហារហឹរដូចជា៖ គីមឈី មីហឹរ ខ្ទឹមស ម្ទេស ម្រេច ជាដើម ធ្វើឱ្យបរិមាណអាស៊ីតក្រពះកើនឡើង ហើយដំបៅក្រពះកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។ ទន្ទឹមនឹងនេះ វាគឺជាអាហារដែលនឹងធ្វើឱ្យរលាកស្រទាប់ក្រពះ ដោយហេតុនេះធ្វើឱ្យការឈឺក្រពះកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។ វាថែមទាំងអាចនាំអោយមានការហូរឈាមក្រពះដ៏គ្រោះថ្នាក់បំផុត។
អាហារឆៅ សាឡាត់
មុខម្ហូបឆៅដូចជា បន្លែឆៅ ភ្លាប្រហិត ត្រី បង្គា ឬសាច់… សុទ្ធតែជាមុខម្ហូបដែលមិនបានកែច្នៃតាមកំដៅ ដូច្នេះហើយវាអាចផ្ទុកបាក់តេរី និងប៉ារ៉ាស៊ីតជាច្រើនប្រភេទ។ បំផ្លាញក្រពះ។
ការទទួលទានអាហារទាំងនេះជាប្រចាំ មិនត្រឹមតែបណ្តាលឱ្យរាគ ឈឺពោះ ថែមទាំងនាំឱ្យកើតជំងឺរលាកក្រពះទៀតផង។ ជាមួយគ្នានេះ នៅពេលដែលអ្នកញ៉ាំអាហារទាំងនេះ អ្នកក៏ងាយនឹងឆ្លងមេរោគបាក់តេរី ដែលបណ្តាលឲ្យពុល ក្អួត ឈឺពោះ…. ដូច្នេះហើយ ដើម្បីការពារសុខភាព អ្នកគួរតែកំណត់ការទទួលទានអាហារឆៅ។
អាហារចៀន បំពង មានជាតិខ្លាញ់
អាហារបំពងមានផ្ទុកប្រេង និងខ្លាញ់ច្រើន អាហារចៀនធ្វើឱ្យពិបាករំលាយអាហារក្នុងក្រពះ។ ការប្រើប្រាស់ជាប្រចាំនៃក្រុមអាហារនេះក៏ប៉ះពាល់ដល់បេះដូង និងអាចកាត់បន្ថយលំហូរឈាមទៅកាន់ក្រពះផងដែរ។ អ្នកអាចប្រឈមមុខនឹងរោគសញ្ញាជាច្រើនទៀតដូចជាហើមពោះ ការមិនរំលាយអាហារ រាគដែលមិនល្អទាល់តែសោះ។
អាហារជូរ
រាល់អាហារដែលមានជាតិ fermented ដូចជា ប្រហុក ពងទាប្រៃ ឬផ្លែឈើជូរដូចជា ក្រូចឆ្មា អំពិល ក្រូច ក្រូចថ្លុង នឹងធ្វើឱ្យកម្រិតអាស៊ីតក្រពះកើនឡើង ហើយស្រទាប់ការពារនៃភ្នាសរំអិលត្រូវខូចខាត។ ក្នុងពេលជាមួយគ្នានេះ ពួកគេក៏ងាយនឹងបង្កការឈឺចាប់ក្រពះផងដែរ ដែលជារឿយៗអមដោយរោគសញ្ញាដូចជា ក្រហាយទ្រូង ក្រហាយទ្រូង រំលាយអាហារ។
អាហារដែលមានជាតិស្ករច្រើន
អាហារផ្អែមៗដែលមានជាតិស្ករច្រើនដូចជា នំខេក សូកូឡា ស្ករគ្រាប់ ឬភេសជ្ជៈ… បើញ៉ាំពេលឈឺពោះអាចបណ្តាលឱ្យរាគ និងជំរុញការផលិតអាស៊ីតបន្ថែមទៀតនៅក្នុងទឹកក្រពះ ធ្វើឱ្យការឈឺចាប់កាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។ ទន្ទឹមនឹងនេះ អាហារផ្អែមងាយនឹងបង្កឱ្យធាត់ លើសទម្ងន់ លើសឈាម ទឹកនោមផ្អែម និងជំងឺបេះដូង៕