របបអាហារនេះអាចបំផ្លាញថ្លើម និងបង្កើនហានិភ័យនៃការវិវត្តទៅជាខ្លាញ់រុំថ្លើម។
ទំនាក់ទំនងរវាងទម្លាប់នៃការញ៉ាំលឿន និងសុខភាពថ្លើម
អ្នកដែលញ៉ាំលឿនពេកមានហានិភ័យខ្ពស់នៃខ្លាញ់រុំថ្លើម។ នេះគឺជាបញ្ហាធ្ងន់ធ្ងរនៅក្នុងរចនាសម្ព័ន្ធមេតាប៉ូលីសនៃរាងកាយ។
នៅពេលញ៉ាំលឿន រាងកាយងាយស្រូបយកកាឡូរីច្រើនជាងតម្រូវការ ព្រោះជាធម្មតាខួរក្បាលចំណាយពេលប្រហែល 20 នាទី ដើម្បីដឹងពីអារម្មណ៍ឆ្អែតពីក្រពះ។ ការទទួលទានកាឡូរីលើសអាចនាំឱ្យលើសទម្ងន់ និងធាត់ ដែលជះឥទ្ធិពលអវិជ្ជមានដល់ការរំលាយអាហាររបស់ថ្លើម និងបណ្តាលឱ្យមានការប្រមូលផ្តុំជាតិខ្លាញ់ ដែលនាំឱ្យថ្លើមមានជាតិខ្លាញ់។
*ផលប៉ះពាល់ដែលអាចកើតមាននៃការញ៉ាំលឿនពេក
-ក្រពះមានគ្រោះថ្នាក់
ការញ៉ាំអាហាររហ័សអាចមានផលវិបាកយ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរជាច្រើនដល់សុខភាព ជាពិសេសចំពោះប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។ ពេលកំពុងញ៉ាំអាហារ ការទំពារអាហារឱ្យបានហ្មត់ចត់ គឺមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់។ នៅពេលដែលអាហារត្រូវបានទំពារ វាត្រូវបានកំទេច ហើយទឹកមាត់បញ្ចេញអង់ស៊ីមចាំបាច់ដើម្បីបំបែកម្សៅ ដែលជួយសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារកាន់តែងាយស្រួល។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ នៅពេលញ៉ាំលឿនពេក ដំណើរការទំពារត្រូវបានកាត់បន្ថយយ៉ាងខ្លាំង។ នេះបណ្តាលឱ្យអាហារដែលមិនត្រូវបានកំទេចចូលក្នុងក្រពះ។ ជាលទ្ធផល ក្រពះនឹងត្រូវបង្កើនការសំងាត់អាស៊ីត និងអង់ស៊ីម ដើម្បីដំណើរការអាហារក្នុងបរិមាណដ៏ច្រើន ដែលបង្កឱ្យមានសម្ពាធលើប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។ ស្ថានភាពនេះមិនត្រឹមតែកាត់បន្ថយប្រសិទ្ធភាពនៃការស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែក៏អាចនាំឱ្យមានបញ្ហាដូចជាឈឺក្រពះ ដំបៅក្រពះ។
-ការកើនឡើងហានិភ័យនៃជម្ងឺមេតាបូលីស
ការសិក្សាថ្មីមួយដែលធ្វើឡើងដោយអ្នកជំនាញជប៉ុន និងបោះពុម្ពនៅសមាគមបេះដូងអាមេរិក បានបង្ហាញថា ទម្លាប់នៃការញ៉ាំលឿនអាចបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺមេតាប៉ូលីស។ រោគសញ្ញានេះរួមមានបញ្ហាដូចជា សម្ពាធឈាមខ្ពស់ ការកើនឡើងជាតិស្ករក្នុងឈាម ជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាមខ្ពស់ និងការកើនឡើងទំហំចង្កេះ៕