កំហុសខាងក្រោមនៅពេលផឹកតែបៃតងមានគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព ហើយគួរចៀសវាង
ផឹកតែបៃតងនៅពោះទទេ
តែបៃតងមានផ្ទុកសារធាតុ tannins និង catechins ដែលមានជាតិអាស៊ីតស្រាល។ នៅពេលទទួលទាននៅលើពោះទទេ សមាសធាតុទាំងនេះអាចបង្កើនកម្រិតអាស៊ីតនៅក្នុងក្រពះ ដែលបណ្តាលឱ្យមិនស្រួល និងចង្អោរ។ ក្នុងករណីធ្ងន់ធ្ងរ សមាសធាតុទាំងនេះអាចនាំឱ្យកើតដំបៅក្រពះ ឬចាល់អាស៊ីត។
ជាមួយគ្នានេះដែរ តែបៃតងមានផ្ទុកជាតិកាហ្វេអ៊ីន ដែលអាចជំរុញដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ធ្វើឱ្យចង់ក្អួត ប្រសិនបើផឹកនៅពោះទទេ។
ផឹកតែភ្លាមៗបន្ទាប់ពីអាហារ
តែបៃតងមានផ្ទុកសារធាតុ tannin ច្រើន ដែលជាសារធាតុដែលអាចផ្សំជាមួយនឹងជាតិដែកដែលមិនមានជាតិដែក (ប្រភេទជាតិដែកដែលមាននៅក្នុងរុក្ខជាតិ) កាត់បន្ថយសមត្ថភាពស្រូបជាតិដែកទៅក្នុងឈាម។ នេះអាចនាំឱ្យខ្វះជាតិដែក ដែលជាគ្រោះថ្នាក់ជាពិសេសសម្រាប់អ្នកដែលមានហានិភ័យនៃភាពស្លេកស្លាំង ឬស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។
មិនត្រឹមតែជាតិដែក តានីន និង catechins ក្នុងតែបៃតងក៏អាចប៉ះពាល់ដល់ការស្រូបយកសារធាតុរ៉ែផ្សេងទៀតដូចជា កាល់ស្យូម និងម៉ាញេស្យូម។ ការផឹកតែភ្លាមៗបន្ទាប់ពីអាហារអាចកាត់បន្ថយប្រសិទ្ធភាពនៃសារធាតុចិញ្ចឹមពីអាហារ។
ការផឹកវត្ថុរាវណាមួយ រួមទាំងតែបៃតង ភ្លាមៗបន្ទាប់ពីញ៉ាំអាហារ អាចរំលាយទឹករំលាយអាហារក្នុងក្រពះ ដោយកាត់បន្ថយសមត្ថភាពរំលាយអាហាររបស់វាយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
ផឹកតែបៃតងល្ងាចពេក
តែបៃតងមានផ្ទុកជាតិកាហ្វេអ៊ីន ប្រសិនបើផឹកនៅពេលល្ងាច ជាពិសេសមុនពេលចូលគេង អាចបណ្តាលឱ្យគេងមិនលក់។ ពេលវេលាដ៏ល្អបំផុតដើម្បីផឹកតែគឺនៅពេលព្រឹក ឬពេលរសៀល៕