ចង់ឱ្យក្រពះមានសុខភាពល្អ មានអាហារ២គួរញ៉ាំ និង ៣គួរចៀសវាង
សម្រាប់អ្នកឈឺក្រពះ ការជ្រើសរើសអាហារពេលព្រឹកគឺមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់។ ជាពិសេសប្រសិនបើអ្នកចង់រស់នៅមានសុខភាពល្អ អាយុវែង អ្នកគួរតែយកចិត្តទុកដាក់។
អាហារពេលព្រឹក៣មុខដែលងាយធ្វើឱ្យឈឺក្រពះ
អាហារខ្លាញ់
អ្នកដែលឈឺពោះមិនគួរញ៉ាំអាហារមានជាតិខ្លាញ់នៅពេលព្រឹកទេ។ អាហារក្រុមនេះមិនអាចរំលាយបានយ៉ាងងាយទេ ដែលអាចធ្វើឱ្យហើមពោះកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ ក្រៅពីនេះ អាហារសម្បូរខ្លាញ់ក៏មានកូឡេស្តេរ៉ុលច្រើនដែរ។ ប្រសិនបើរាងកាយប្រមូលផ្តុំសារធាតុនេះច្រើនពេក វាមិនត្រឹមតែអាក្រក់សម្រាប់ក្រពះប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់បេះដូងទៀតផង។
អាហារហឹរ
អ្នកដែលចូលចិត្តញ៉ាំអាហារហឹរ មិនថាពេលព្រឹក អាហារថ្ងៃត្រង់ ឬអាហារពេលល្ងាច ហឹរគឺមិនអាចខ្វះបាន។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ការញ៉ាំហឹរនាំមកនូវផលវិបាកជាច្រើន។
ពេលព្រឹកក្រពះទទេ បើអ្នកញ៉ាំអាហារហឹរនឹងធ្វើឲ្យឈឺក្រពះ។ រសជាតិហឹររបស់ម្ទេសអាចជំរុញជំងឺពោះវៀនធំ ធ្វើឱ្យឈឺក្រពះ រលាកក្រពះ ដំបៅក្រពះ។ល។ ប្រសិនបើជំងឺទាំងនេះមិនត្រូវបានព្យាបាលទាំងស្រុងទេ វាអាចបង្កើតជាកោសិកាមហារីកក្រពះបាន។ លើសពីនេះ ការទទួលទានម្ទេសច្រើនក៏អាចប៉ះពាល់ដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារផងដែរ។
អាហារដែលមានអំបិលច្រើន
អាហារដែលមានជាតិអំបិលច្រើនមិនត្រឹមតែធ្វើឱ្យខូចតម្រងនោមប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងអាចបង្កការខូចខាតដោយផ្ទាល់ដល់ស្រទាប់ក្រពះទៀតផង។ ជាពិសេស ផលិតផលដូចជាសាច់ប្រៃ ពងទាប្រៃ និងប្រហិត អាចមានផ្ទុកជាតិនីទ្រីតខ្ពស់ ដែលនៅពេលចូលក្នុងខ្លួន បំប្លែងទៅជានីត្រូសាមីន និងបង្កជាមហារីកក្រពះជាយថាហេតុ។
យោងតាមអនុសាសន៍របស់អង្គការសុខភាពពិភពលោក មនុស្សម្នាក់ៗគួរតែប្រើអំបិលត្រឹមតែ 5 ក្រាម/នាក់/ថ្ងៃ ស្មើនឹងប្រហែលមួយស្លាបព្រាកាហ្វេ។
អាហារ ២មុខគួរញ៉ាំនៅពេលព្រឹក ដើម្បីក្រពះមានសុខភាពល្អ និងអាយុវែង
អាហារជាមួយខ្ទឹមសបន្ថែម
ខ្ទឹមសសម្បូរទៅដោយជាតិប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន និងទឹក មានប្រសិទ្ធភាពបំប៉នលំពែង រលាក និងបាក់តេរី។ លើសពីនេះ ខ្ទឹមសមានផ្ទុកសារធាតុ allicin ដែលអាចកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម និងការពារជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង។
ក្រៅពីនេះ ខ្ទឹមសក៏អាចរារាំងដំណើរការនៃនីត្រាតដែលប្រែទៅជានីត្រាតនៅក្នុងទឹកក្រពះ ការពារការបង្កើតនីត្រូសាមីន ជួយការពារមហារីកក្រពះ។ ការញ៉ាំអាហារដែលមានខ្ទឹមសក៏អាចការពារការរាតត្បាតនៃជាតិពុល លោហធាតុធ្ងន់ និងសារធាតុបង្កមហារីកដល់រាងកាយ។
បន្លែបៃតង
មានមនុស្សតិចណាស់ដែលមានទម្លាប់ញ៉ាំបន្លែបៃតងនៅពេលព្រឹក ប៉ុន្តែអ្នកគួរតែមានទម្លាប់នេះ។ ផ្លែឈើ និងបន្លែសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C និងសារធាតុ Phytochemicals ដែលអាចដើរតួនាទីប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងប្រឆាំងមហារីក។ ការទទួលទានបន្លែ និងផ្លែឈើឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់អាចការពារក្រពះបានក្នុងកម្រិតជាក់លាក់មួយ និងកាត់បន្ថយអត្រាកើតជំងឺមហារីកក្រពះ។
ការបង្កើនការទទួលទានផ្លែឈើ បន្លែ និងគ្រាប់ធញ្ញជាតិនឹងជួយឱ្យមានតុល្យភាពអាហារូបត្ថម្ភ កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការធាត់លើសឈាម និងជំងឺបេះដូង៕