យោងទៅតាមសមាគមន៍ជំងឺបេះដូងអាមេរិកបាននិយាយថា ការញ៉ាំត្រីពីរដងក្នុងមួយសប្តាហ៍អាចបន្ថយការប្រឈមនឹងជំងឺគាំងបេះដូង ឬដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាលបាន។ ចូរញ៉ាំត្រីមិនចៀន ១០០ក្រាមជារៀងរាល់ថ្ងៃ។
គ្រាន់តែញ៉ាំត្រីមួយពេលក្នុងមួយសប្តាហ៍ក៏ល្អជាងមិនបានញ៉ាំសោះដែរ ជាពិសេសបើសិនជាវាអាចជំនួយអាហារមានជាតិខ្លាញ់ខ្ពស់ដែលមានអាហារកៃឆ្នៃបាន។ យកល្អមនុស្សយើងគួរតែញ៉ាំត្រីច្រើនប្រភេទ ជាពិសេសត្រីដែលសម្បូរអាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គាបីដូចជា ត្រីសាលម៉ុង សាឌីន ឬធូណាជាដើម៕